Social
Jurnalistul Dan Andronic: „La minunea asta am asistat, eram printre ei”. Mănăstirea Oașa, locul în care se întâlnește Cerul cu oamenii
Miercuri, 27 iulie, a avut loc slujba de hram a Mănăstirii Oașa. IPS Serafim, mitropolitul Germaniei, s-a rugat împreună obștea mănăstirii și preoți veniți din alte zone pentru ploaie. Jurnalistul Dan Andronic s-a aflat printre credincioșii care au luat parte la această slujbă și mărturisește că a fost martorul unei minuni.
Peste 1500 de credincioși s-au strâns la slujba de hram de la
Mănăstirea Oaşa. Pentru că era mare nevoie de ploaie, s-a realizat o slujbă specială în care toți cei prezenți s-au rugat la Dumnezeu pentru a avea parte de această binecuvântare.
Jurnalistul
Dan Andronic, prezent la această slujbă, recunoaște că a fost martorul unei minuni.
„Frate Dan, a venit ploaia”
„Ieri, la slujba de hram a Mănăstirii Oașa a participat și IPS Serafim, mitropolitul Germaniei, alături de obștea mănăstirii și preoți veniți din alte zone. La final Mitropolitul a făcut rugăciunea către Sf. Ilie. Peste 1500 de oameni s-au rugat împreună cu el.
Mănăstirea este situată la 1.500 m și ploaia era o constantă.
Era mare nevoie de ploaie, la Oașa nu mai plouase de aproape 2 luni, cea mai secetoasă perioadă de la înființarea mănăstirii. Rezervorul de apă, de 2 tone, care de obicei era preaplin, mai avea doar un sfert.
În urmă cu câteva minute, Părintele Iustin mi-a dat un mesaj: “Frate Dan, a venit ploaia, deci s-au împlinit rugăciunile de ieri, sperăm să se împlinească şi în alte privinţe. Vă mulţumim pentru tot. Doamne ajută!”
La minunea asta am asistat, eram printre ei.
Celor care spun că este doar o coincidență, le răspund (în avans) cu cuvintele Părintelui Iustin: Biserica este locul în care se întâlnește Cerul cu oamenii!”
Mănăstirea Oașa, un colț de rai
Mănăstirea Oașa este o mănăstire ortodoxă aflată în localitatea Șugag, județul Alba. Lăcașul de cult se află la o distanta de 70 de kilometri mai spre sud de Sebeș și la 57 de kilometri nord-est față de Petroșani, la poalele Munților Șureanu.
Înființată în 1990, mănăstirea a fost mai întâi una de maici, până în 1999, iar din 2000 a fost transformată în mănăstire de călugări.
Mănăstirea Oașa are două hramuri. Primul este Adormirea Maicii Domnului, iar al doilea Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. De menționat este faptul că aici se află și o parte din moaștele Sf. Pantelimon, dar și o copie după icoana Maica Domnului Pantanassa.