Evenimentul Zilei > Horoscop > Jurnaliștii sunt considerați imbecili. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Jurnaliștii sunt considerați imbecili. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Jurnaliștii sunt considerați imbecili. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Perioada este favorabilă, mai puţin în adaptarea termică. Atenţie la variaţiile de temperatură, la zăpadă, viscol, unde este, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie bine! Nu pleca la drum lung!

În colectivităţile neoliticului, în triburi, machaijul, simbolurile de pe corp şi de pe faţă erau clare. Iată colo un bărbat care este machiat cu spirale, săgeţi şi modele, în roşu şi negru: „anul acesta o să fiu cel mai bun vânător„. O fată cu un mesaj clar: „anul acesta îmi caut soţ„. Şi iată şi pe şeful tribului: „anul acesta nu o să moară nimeni de foame”!

 

Ivan Antonovici Efremov

Un savant rus, Ivan Antonovici Efremov, autor de SF-uri celebre (Nebuloasa din Andromeda, Timpul Taurului, Coroana Neagră, Umbra dinozaurului) spunea că machiajul este indispensabil şi dădea ca exemplu o civilizaţie extraterestră, foarte înaintată, de pe Cor Serpentis. O civilizaţie ce se dezvoltase pe o planetă cu atmosferă de fluor. Ca să compenseze lumina albăstruie, caracteristică, femeile şi bărbaţii din Inima Şarpelui foloseau un machiaj cu nuanţe de portocaliu, „care sublinia calităţile şi ascundea imperfecţiunile„!

Tot Efremov, savant pleontolog, arată că frumuseţea este universală şi respingea teoria monştrilor veniţi din spaţiu şi timp. El, la fel ca şi Biserica spunea că singurul tip de fiinţă evoluată, raţională, este cea de tip uman, în tot Universul: „Dumnezeu L-a făcut pe om după Chipul şi asemănarea Sa!”

Când ştiinţa se împleteşte cu religia şi magia rezultă un aliaj indestructibil. Se numeşte lucru bun, adevărat!

Observăm că moda, lansarea „colecţiilor”, are o vechime de zeci de mii de ani. A propos, sau by the way, ştiţi când a fost prima grevă din lume? Ei bine, acum mai bine de cinci mii de ani, când lucrătorii, oameni liberi, care ridicau piramide în Ta-Kemt (Egiptul de astăzi) nu au primit vopsele cosmetice pentru faţă, corp şi ochi ca să se protejeze de soare şi praf!

Dar iată ce am mai găsit în corespondență, am râs dar m-am și indignat:

 

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE