Jurnaliştii norvegieni au asistat la un PROTEST MASIV împotriva Barnevernet, la Sibiu. MII de oameni au participat la un MARŞ de suţinere a familiilor cărora statul norvegian LE-A LUAT COPIII | VIDEO

Jurnaliştii norvegieni au asistat la un PROTEST MASIV împotriva Barnevernet, la Sibiu. MII de oameni au participat la un MARŞ de suţinere a familiilor cărora statul norvegian LE-A LUAT COPIII | VIDEO

Un protest îndreptat împotriva atitudinii abuzive a Barnevernet, instituţie a statului norvegian care a luat copii din sânul familiilor Bodnariu, Nan și Rădulescu a scos în stradă mii de sibieni. La marşul care s-a oprit în centrul oraşului Sibiu au fost prezenţi şi jurnalişti din Norvegia.

Manifestaţia a început la ora 12.00, în Piața Gării, la inițiativă a bisericilor evanghelice neoprotestante din Sibiu. De acolo, aproximativ 3.000 de oameni au pornit la un marș de protest ce s-a desfășurat pe traseul strada Constituţiei, B-dul Corneliu Coposu, Teatrul Radu Stanca, pietonala Nicolae Bălcescu, iar punct terminus a fost Piaţa Mare din Sibiu, transmite oradesibiu.ro.

Pe traseu a avut loc un incident care i-a speriat pe participanţii la protest. O dronă care filma marşul s-a lovit de un cablu şi s-a prăbuşit la câţiva paşi de manifestanţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

O dronă s-a prăbuşit la câţiva paşi de manifestanţii de la Sibiu

În Piaţa Mare, din Sibiu,  au ajuns, până la urmă, peste 5.000 de persoane “înarmate” cu pancarde prin care cereau sprijin din partea statului român pentru familiile Bodnariu, Nan și Rădulescu, despărțite în mod inuman și violent de proprii copii și totodată condamnau abuzurile statului norvegian față de aceștia.

Printre personalităţile invitate să ia cuvântul în faţa manifestanţilor s-au numărat  președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea și deputatul Raluca Turcan.Au mai fost prezenţi reprezentanţi ai autorități locale, politicieni și reprezentanți ai comunității evanghelice.

Prin acest marș-miting,  creștinii își exprimă public și ferm, solidaritatea cu familiile Ruth și Marius Bodnariu, Mihaela și Dumitru Nan și cu Claudia și Marius Rădulescu, dar și cu celelalte familii ale căror copii au fost răpiți de statul norvegian, în mod abuziv, la adăpostul unor legi inumane și nedrepte, au anunţat organizatorii.

Aceştia au transmis că apreciază și susțin eforturile făcute de autoritățile române pentru întregirea familiilor afectate, și cer statului român să se implice ferm, pe toate căile diplomatice și juridice, în vederea revenirii copiilor români din Norvegia în mijlocul familiilor lor.