Jurnaliştii au pătruns pentru prima dată în centrala de la Fukushima

Jurnaliştii au pătruns pentru prima dată în centrala de la Fukushima

Reprezentanţilor presei li s-a permis astăzi să intre în centrala nucleară de la Fukushima, avariată în urma devastatorului cutremur urmat de tsunami din 11 martie - cel mai grav accident nuclear după catastrofa de la Cernobîl, informează BBC.

Jurnaliştilor japonezi şi străini li s-a permis astăzi să intre în centrala nucleară însoţiţi de Goshi Hosono, responsabilul guvernamental însărcinat cu această criză. Cererile anterioare depuse de ziarişti au fost respinse de autorităţi care au motivat că nivelul radiaţiilor în interiorul complexului este mult prea ridicat.

Perimetrul de securitate din jurul centralei este menţinut, dar autorităţile speră să încheie acţiunile de decontaminare până la sfârşitul acestui an.

Centrala Fukushima Daiichi, situată la circa 225 de kilometri nord-est de Tokyo, a fost grav avariată în martie, după ce a fost inundată de valul seismic uriaş, dar, potrivit oficialităţilor, condiţiile s-au îmbunătăţit suficient pentru a permite această vizită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnaliştii au trebuit însă să poarte echipament complet de protecţie, iar după vizită să se supună scanării nivelului de radiaţii.