Evenimentul Zilei > Actualitate > Jurnalistele de la Chișinău, numite „fete de sticlă” de un producător al TVR Cluj
Jurnalistele de la Chișinău, numite „fete de sticlă” de un producător al TVR Cluj

Jurnalistele de la Chișinău, numite „fete de sticlă” de un producător al TVR Cluj

Scandalul care planează în jurul postului TV din România TVR Cluj continuă. Recent, în acesta au fost implicate și jurnalistele din Republica Moldova care au participat la două proiecte inițiate de postul respectiv - "Jurnalist în România” și "Reporter Est”.

Într-un intervie acordat pentru pressone.ro, producătorul executiv demisionar al TVR Cluj, Adrian Rozenberg, a declarat că oamenii care au fost aduși din Republica Moldova n-au fost aduși pe baza unor criterii clare de performanță.

"Jurnaliștii – de fapt doar jurnalistele – au fost aduse, de exemplu, la un curs de jurnalism pe mobil, unde se presupune că ai deja niște minime cunoștințe de video-jurnalism, adică știi să filmezi și să montezi. Or, toate jurnalistele erau, cum să zic, fete de sticlă, unele dintre ele nu făcuseră deloc teren. În plus, jurnalistele din proiectul transfrontalier au fost de limba rusă. Nu prea înțelegeau nici limba română, deci nu știu ce „pod peste Prut” a ieșit”, spune acesta în interviu.

Reacția jurnalistelor care au participat în cadrul celor două proiecte nu s-a lăsat așteptată, acestea adresând o scrisoare de protest către președinta TVR, Irina Radu, unde condamnă, dar și dezmint anumite lucruri spuse de producător.

"Dincolo de afirmațiile tendențioase, aproximative și chiar mincinoase, NOI, jurnaliștii de la Chișinău implicați în proiectele organizate de TVR Cluj, ne declarăm dezamăgirea, dar și surprinderea de a regăsi în acest interviu un alt om: ușor infantil, răzbunător și foarte disprețuitor în raport cu jurnaliștii din Republica Moldova.

Simțim nevoia să mărturisim că proiectele TVR Cluj – Jurnalist în România și Reporter Est – nu au avut nicio clipă conținutul unui program de tip „pod peste Prut”, reprezentând mai degrabă o platformă comună în care s-au regăsit experiențe media diverse, deci un exercițiu al diversității, la care, spre onoarea TVR, au participat vorbitori și de limba rusă”, realtează zugo.md