ACCEPT

Avem nevoie de acceptul tău!

În conformitate cu Regulamentul (UE) 679/2016, te informăm că noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum modulele cookie de pe site, pentru a asigura funcționalitatea și navigarea în siguranță pe site, pentru a ne analiza traficul, pentru a oferi funcții pentru rețelele de socializare și pentru a-ți îmbunătăți experiența de utilizare, personalizând conținutul și reclamele pe care le vezi.

Avem nevoie de acceptul tău pentru a folosi în continuare aceste tehnologii pe site și pentru a-ți oferi o experiență de navigare cât mai plăcută.

Te poți răzgândi și îți poți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, printr-o simplă revenire pe site.

Editura Evenimentul si Capital

Juriştii germani au SCOS la SUPRAFAŢĂ toate NEREGULILE despre Pactul Global ONU pentru migraţie

Autor: | | 5 Comentarii | 2590 Vizualizari

Bundestagul tocmai a votat o moţiune conform căreia Pactul nu poate încălca legea germană. Asta nu înseamnă că a scăpat de critici. Hotărârea Bundesatgului ar putea fi, în opinia lui Frank Schorkopf, specialist în drept internaţional la Göttingen, nulă de drept conform principiului - responsabilităţii comune - fixată în pact.

Pe DLF (Deutschlandfunk), Reinhard Merkel, specialist de drept public la Hamburg, reproşează guvernului federal ''o înşelăciune''. Pactul ''va declanşa anumite valuri'' şi ''va întări net migraţia venită din statele sărace către cele bogate, mai ales din Africa. Vom avea noi valuri migratoare''.

Speranţa că pactul va reduce presiunea migratoare, este una naivă, a declarat R. Merkel. ''Acordul va avea cu certitudine consecinţe în dreptul internaţional. Sunt de acord cu obiectivele. Dar felul în care aceste obiective sunt puse în aplicare de către state rămâne doar treaba lor. Şi s-a convenit că acestea va trebui să fie puse în aplicare, în mod obligatoriu, din punct de vedere juridic''. Mathias Herdegen, specialist în drept internaţional la Bonn, care candidase la preşedinţia CDU, declară în Die Welt: '' Acesta nu este un pact privind migraţia, ci este un pact mondial pentru în avantajul migraţiei...''.

După Herdegen ''Noi nu ne îndreptăm spre un drept la imigrare, fiindcă Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului deja vorbeşte despre acest fel de drept''. Jan Henrik Klement, 43 de ani, specialist în drept public la universitatea din Mannheim, atrage atenţia asupra consecinţelor pe termen lung ale Pactului ONU pentru migraţie. El a declarat: '' Faptul că pactul nu este obligatoriu din punct de vedere juridic nu înseamnă ca va rămâne fără efecte. Dacă Germania vrea să-şi respecte angajamentele sale politice, conţinuturile pactului vor trebui transpuse în acţiuni guvernamentale şi ale administraţiei. Aceasta poate, de exemplu, lua forma unor dispoziţii administrative.

Sunt numeroase exemple de transpunere în dreptul dur, adevărat a ceea ce este denumit ''Legea Soft''. Sunt lucruri pe care cancelarul Angela Merkel le ştie cel mai bine, doar a "lucrat" la acest proiect dezastruos. Iar implementarea acestui Pact al migraţiei se poate face doar prin mecanisme politice, cu sprijinul Forumului de control al Migraţiei internaţionale al adunării generale a ONU, notează Bild.

Al 13-lea SALARIU! Vezi daca esti pe lista! Cine ia bani mai multi de Sarbatori

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI