Juniorii sub 17 ani merg la Europene. "Fabian seamănă cu Zlatan Ibrahimovici"

Juniorii sub 17 ani merg la Europene. "Fabian seamănă cu Zlatan Ibrahimovici"

Atacantul Himcinschi, component al naţionalei sub 17 ani, calificată la Campionatul European, este comparat de tatăl său cu vârful Milanului.

Echipa naţională de fotbal sub 17 ani a României s-a calificat la Campionatul European care se va desfăşura în perioada 3-15 mai, în Serbia. Marţi, "tricolorii" au învins Ungaria, în deplasare (scor 2-1).

Ieri, lotul naţional a revenit în ţară, iar componenţii aşteptau un semn şi din partea şefilor FRF, care vor trebui să anunţe bonusurile acordate pentru această performanţă.

"Ne-am creat singuri probleme, dar am scos-o la capăt. A fost bucurie mare la final. Vom sărbători mai mult în ţară. I-am ţinut departe pe băieţi de tentaţii, de aia le-am luat laptopurile şi telefoanele înaintea meciului. Asta nu înseamnă că la mine este dictatură", ne-a declarat selecţionerul Adrian Văsâi.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu are parte de tratament preferenţial din partea mea"

Unul dintre liderii echipei este Fabian Himcinschi, băiatul fostului fundaş Adorian Himcinschi, actualul antrenor secund al echipei Unirea Alba-Iulia. Tehnicianul are mari aşteptări de la fiul său, despre care spune că se aseamănă cu atacantul suedez Zlatan Ibrahimovici.

"Nu vreau să par subiectiv, dar cred că Fabian are calităţi prin care poate reuşi în fotbal la un nivel înalt. Unii spun despre el că aduce cu brazilianul Pato, dar mie mi se pare că seamănă cu Ibrahimovici. Are 1,88 metri la 16 ani, are viteză foarte bună pentru înălţimea lui şi stie să manevreze mingea", ne-a declarat Himcinschi senior.

El spune că, deocamdată, Fabian trebuie să îşi facă ucenicia în apropierea lui. "A avut multe oferte până acum, dar am preferat să îl ţin lângă mine. E la o vârstă fragedă, când e mai bine să stea cu familia. Nu că nu ar fi un copil cuminte. Este liniştit, se ţine de şcoală, e la cel mai bun liceu din Alba-Iulia. Mai iese la un suc, la un film, ca orice om. E la vârsta când acumulează. La echipă nu are parte de tratament preferenţial din partea mea".

"Talente am avut tot timpul în România. Important este şi modul în care vor putea să facă trecerea la nivelul seniorilor.", MIODRAG BELODEDICI, Şeful Centrului de Copii şi Juniori al FRF

SPERANŢĂ

"Roşu e fotbalist, nu jucător"

Unul dintre jucătorii care s-au remarcat la Turneul de Elită din Ungaria a fost mijlocaşul stelist Iulian Roşu. În partida decisivă cu Ungaria, Roşu a marcat un eurogol, din lovitură liberă.

"Iulian este fotbalist, nu jucător. Este unul dintre puţinii puşti cu adevărat buni de la juniorii Stelei. Roşu a stat mai mult pe la lotul naţional, dar când a fost la noi l-am luat la Steaua II. În acest retur din Liga a II-a l-am folosit întrun meci, cu Juventus Bucureşti, chiar dacă are 16 ani şi jumătate. E bine făcut din punct de vedere fizic, e ambidextru, tehnic. Are toate calităţile. Acum câteva săptămâni mi-a cerut să-l mai învăţ una-alta despre cum se bat loviturile libere, dar era transpirat după antrenament şi afară era frig. Poate altădată îl ajut", ne-a spus ieri Liţă Dumitru.

Fosta glorie a naţionalei nu mai are însă cum să-l înveţe ceva pe Roşu, fiindcă ieri a fost dat afară de la "satelitul" grupării din Ghencea. Patronul Gigi Becali a recunoscut ieri că habar n-are cine e Roşu, dar acesta va fi cu siguranţă pe placul patronului. "E fiu de preot şi e foarte credincios. În plus, e foarte cuminte şi educat", ne-a spus un oficial din Ghencea.