Jumătate dintre CV-urile românilor au greşeli de ortografie

Jumătate dintre CV-urile românilor au greşeli de ortografie

Cea mai frecventă greşeală pe care românii o fac atunci când îşi alcătuiesc CV-ul este neadaptarea acestuia la specificul postului căutat şi la domeniul de activitate al angajatorului, relevă un studiu realizat de CVShop.ro, un nou serviciu online de scriere a CV-ului.

Studiul arată că un CV general nu este unul competitiv şi eficient în a te ajuta să obţii locul de muncă dorit.

În primele două luni de la lansare, specialiştii CVShop.ro au primit şi au analizat peste 300 de CV-uri, din toate domeniile şi pregătirile profesionale, iar peste 85% dintre acestea nu erau adaptate domeniului de activitate al postului vizat sau conforme cu nivelul de pregătire al candidatului. Topul celor mai frecvente greşeli continuă cu concentrarea mai degrabă pe simpla enumerare a experienţelor profesionale şi nu pe evidenţierea rezultatelor şi realizărilor profesionale de până acum, greşeala întâlnită în 76% dintre CV-urile analizate.

"În condiţiile în care pentru fiecare loc de muncă aplică în medie 150 de candidaţi, cele mai recente studii arată că angajatorii petrec în medie doar 6 secunde pentru a analiza un CV. Iar dacă CV-ul nu îţi pune în valoare aptitudinile şi experienţa profesională, şansele de a fi chemat la interviu sunt ca şi inexistente. Serviciile de scriere profesionistă a CV-ului sunt foarte populare în ţările din Vest, pentru că aceştia au realizat deja importanţa acestor servicii într-o piaţă competitivă a muncii. (...) Ne aşteptăm ca în viitorul apropiat să ajungem la o medie de 200-300 de CV-uri pe lună", a declarat Cristian Tudorache, director general la CVShop.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jumătate dintre CV-uri au greşeli de ortografie

Potrivit studiului, un procent de 48% dintre CV-uri conţineau greşeli de ortografie sau exprimări vagi, iar 24% greşeli grave de exprimare sau gramaticale. de asemenea, 37% dintre ele conţineau peste trei pagini, iar 9% dintre ele conţineau cuvinte cheie specifice domeniului vizat sau experienţei profesionale.

CVShop.ro este un serviciu online de scriere a CV-ului si care oferă pachete personalizate în funcţie de nivelul de experienţă al candidatului şi de tipul de job dorit. Echipa CVShop.ro este alcătuită din profesionişti cu experienţă în resurse umane şi consiliere în carieră, iar in maximum 72 de ore alcătuiesc CV-ul profesionist perfect adaptat candidatului.