Cariera Juliei Roberts a ajuns la etapa de maturitate. Scenele lascive din "Frumuşica" ("Pretty Woman"), filmul lansat în 1990 în care a jucat rolul unei prostituate de lux şi care a propulsat-o în rândul vedetelor de prim rang de la Hollywood, au rămas mult în urmă.

În prezent, actriţa în vârstă de 43 de ani nu se mai mulţumeşte cu actoria, fiind implicată în proiecte variate, de la realizarea de documentare la susţinerea unor proiecte cinematografice independente, în calitate de producător.

Mai mult, rolurile din comediile romantice o atrag tot mai puţin şi consideră că scenele fierbinţi de altădată nu-şi mai au rostul în prezent. Cel mai recent exemplu este comedia-dramă "Larry Crowne", în care joacă alături de Tom Hanks şi interpretează rolul unei profesoare alcoolice, care şi-a pierdut vocaţia didactică.

"Larry Crowne" va avea premiera pe 1 iulie, iar Tom Hanks este implicat în triplă ipostază: actor, regizor şi scenarist. "Larry Crowne" nu se încadrează în paradigma clasică a comediilor romantice hollywoodiene, ceea ce, spune Julia Roberts, o avantajează: "Filmele uşurele şi hazlii sunt mai potrivite atunci când eşti tânăr. Multe dintre ele se învârt în jurul unor probleme pe care nu pot să le ilustrez în mod convingător la vârsta pe care o am acum", a declarat actriţa pentru "W Magazine".
<iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/-r8N6I4ENL4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Regina cea Rea

Dacă la începutul carierei nu se ferea de scenele fierbinţi, ba dimpotrivă, acum nu îi mai sunt pe plac. În "Larry Crowne", actriţa apare într-o scenă de sex, însă una total atipică, după cum a povestit Bryan Cranston, care joacă rolul soţului ei obsedat de pornografie. În timpul filmărilor, Julia Roberts a fost lăsată să-şi ţină hainele pe ea sub aşternuturi, în timp ce Cranston, aşezat deasupra ei, a trebuit să se dezbrace aproape complet. Singurul accesoriu vestimentar permis a fost un săculeţ în care şi-a depozitat "bărbăţia".
<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/uS155D2HlwY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

După "Larry Crowne", Julia Roberts va juca în "The Brothers Grimm: Snow White" ("Fraţii Grimm: Albă ca Zăpada"), o reinterpretare cu tentă macabră a celebrei povestiri, de regia căruia se va ocupa Tarsem Singh şi care va fi lansată în 2012. Ea va intra în pielea Reginei cele Rele, în timp ce Albă ca Zăpada va fi interpretată de Lily Collins.

Realizatoare de documentare

În ultima vreme, Julia Roberts şi-a diversificat activitatea profesională, alegând să facă pasul de la actriţă la realizatoare de documentare şi la producătoare de filme.

La începutul lunii trecute, postul Oprah Winfrey Network a început să difuzeze seria de documentare "Mame extraordinare" ("Extraordinary Moms"), prezentată şi produsă de către vedeta din "Mănâncă, roagă-te, iubeşte".

Documentarele ilustrează poveştile unor femei de succes de pe Ocean, precum secretarul de stat Hillary Clinton şi jurnalista Christiane Amanpour, care au reuşit să împace statutul de mamă cu carierele pe care şi le-au construit.

Pe lângă "Mame extraordinare", Julia Roberts a fost de curând producătoarea executivă a comediei independente "Jesus Henry Christ", a cărei dată de lansare nu a fost încă anunţată.

"Jesus Henry Christ" prezintă aventurile unui copil conceput în eprubetă care încearcă să-şi găsească tatăl şi reprezintă o parabolă cu referire la dogma creştină a concepţiei imaculate.
<iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/TQFXkstrd2s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

CARIERĂ Bucătăreasă, nu regizor

Cu toate că şi-a diversificat activitatea în ultimii an, Julia Roberts nu-şi doreşte să ajungă în spatele camerelor de filmat, ca regizor.

Actriţa a mărturisit că abilităţile ei organizatorice sunt limitate la spaţiul dintre pereţii bucătăriei ei: "Singurele lucruri pe care le pot regiza sunt micul dejun, prânzul şi cina. Mă mândresc cu performanţele mele culinare, dar nu voi regiza niciodată un film".

În afară de gătit, vedetei îi place să coasă şi să cânte la pian. "Trebuie să înveţi lucruri noi dacă nu vrei să ţi se facă creierul terci", spune Julia Roberts.

2012
este anul în care va fi lansată producţia "The Brothers Grimm: Snow White", în care Julia Roberts va juca rolul Reginei cele Rele