Evenimentul Zilei > Politica > Judeţul Constanţa, administrat juridic de un consilier din Corpul de Control al premierului
Judeţul Constanţa, administrat juridic de un consilier din Corpul de Control al premierului

Judeţul Constanţa, administrat juridic de un consilier din Corpul de Control al premierului

Prefectul de Constanța, Constantin Ion, a apelat, în premieră, la ajutorul unui consilier din Corpul de Control al primului ministru pentru a administra județul. Marilena Ion a fost detaşată din 23 octombrie, înainte de căderea guvernului Ponta, pentru o perioadă de şase luni, cu drept de prelungire. Cei doi subprefecţi ai judeţului Constanţa sunt specialişti în administraţie publică.

Consilierul superior din Corpul de Control al primului ministru, Marilena Ion, a fost prezentată, astăzi, primarilor din judeţul Constanţa. Specialista coordonează Serviciul Juridic din prefectură, care a fost reorganizat prin comasarea a două compartimente. Cei zece juriști din prefectură vor răspunde, fiecare, de șapte localități din cele 70 ale județului. Astfel, problemele privind fondul funciar, controlul legalității actelor, petițiile, acțiunile în instanță și controalele în teritoriu vor putea fi rezolvate mai rapid.

Decizia a fost luată de prefectul Constantin Ion în urma unui audit efectuat la Constanța de Ministerul Administrației și Internelor care s-a soldat cu o mulțime de deficiențe ale activității administrative a primarilor. Cele mai grave nereguli sunt întârzierile cu care secretarii primăriilor transmit la prefectură documentele administrative precum şi întârzierile în aplicarea legii privind retrocedarea imobilelor  revendicate.

Fostul prefect al judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, spune însă că actualul prefect, Constantin Ion, ar trebui să-şi depună demisia, în contextul noului guvern de tehnocraţi al României. „În prefectura Constanţa este, de mult, un blocaj, pentru că el, Constantin Ion, nu este în stare să coordoneze judeţul, fiind un lacheu al PSD-iştilor. De aceea a solicitat să i se detaşeze un om de la guvern. Văd că în ultima perioadă face cursuri de servicii secrete, sperând că-şi va îmbunătăţi activitatea”, a comentat fostul prefect, Claudiu Palaz.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: