Adina Lupea, judecător la Curtea de Apel Cluj, Adina Lupea, a lansat pe Facebook un atac la adresa procurorilor care refuză să își îndeplinească sarciniile de serviciu.
„Încep prin a vă spune că în această săptămână sunt alaturi de un alt coleg al meu, de serviciu. Adică de permanenţăa, zi şi noapte până duminică la orele 24. Adică dacă intră o propunere de arestare preventivă, de percheziţie, de autorizare interceptări, de mandat european de arestare, de contestaţie a unei hotărâri date de un judecator de drepturi şi libertăţi de la cele 4 tribunale arondate, noi doi trebuie sa fim prezenţi.
Acestea sunt regulile pentru fiecare dintre cei doi judecători ai secţiei noastre care sunt de serviciu la permanenţă în fiecare săptămână. Nu doar pentru noi doi. Suntem de asemenea de serviciu pentru orice cerere de abţinere/recuzare care ar interveni în această săptămână, precum sş în situaţia în care un coleg din diverse motive ar lipsi.
Adică, ar trebui să intrăm în apeluri sau contestaţii, în lipsa justificată a vreunui coleg de al nostru. Voi edita postarea pe măsură ce scriu, să nu cumva să îmi sară cursorul de revolt şi să trebuiască să o iau de la capăt.
Am început cu aceste explicații pornind de la ședința CSM de azi care a fost de râsul plănsul, pe care am avut răbdarea să o vizionez trecând de la o stare la alta. Voi mai menționa că situațiile pentru judecatorii de tribunale și judecători care sunt de serviciu săptămânal situațiile sunt oarecum identice , cu precizarea că la judecătorii nu există complete colegiale și aceasta ar fi singura diferență. Prin urmare, în astfel de situații nu ne putem face niciun alt program, nici măcar pentru o zi, exterior instanței din care facem parte.
Eu am tot sperat de ieri că se va găsi o soluție prin care cei trei procurori (de domnul general Licu nici nu mai vorbesc, că e și el membru de drept) membri aleși ai CSM își vor face cumva apariția la ședința de azi unde s-au spus multe gogomănii și minciuni. Da, minciuni. Ședința de plen convocată de vineri. Adică de peste 3 zile, cum ne aburește un membru CSM că nu s-a respectat Codul de procedură civila cu convocarea la cel putin 3 zile libere.
Am mai asistat la un circ în care s-a încercat a se muta atenîia de la absențele din plen de azi, nejustificate, a trei procurori, aducându-se în discuție istorii de acum 2-3 ani, în condițiile în care ei știau de săptămâna trecută, de miercuri, data și ora de convocare a plenului și unul nu a scos un cuvânt că ar lipsi (în comisii), fiind convocați în ceva adunare suprasolicitantă de către Procurorul General, care și el a lipsit de la plen și nici nu a răspuns la telefon.
Că de ce să raspundă domnia sa telefonului președintelui CSM, un simplu judecător, când poate să nu răspundă și să dea cu flit? Mare lucru că nu era îndeplinit cvorumul la CSM. Cam a 5-a oară în 3 luni.