Evenimentul Zilei > Justitie > JUDECĂTORII constănţeni apără INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI și susțin CSM
JUDECĂTORII constănţeni apără INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI și susțin CSM

JUDECĂTORII constănţeni apără INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI și susțin CSM

Judecătorii Curții de Apel Constanţa susțin poziția CSM care contestă ordonanța de urgență pentru modificarea şi completarea codurilor penale. Magistrații constănțeni s-au pronunțat, astăzi, prin vot unanim, și pentru apărarea independenței Justiției.

După ce în urmă cu 10 zile, judecătorii Curții de Apel Constanța, singurii din țară de altfel, s-au arătat, oficial, împotriva ordonanțelor privind grațierea și modificarea legilor anticorupție, pe motiv că nu se justifică, astăzi, după trecerea actelor normative prin guvern, s-au intrunit din nou. Magistrații constănțeni, membri ai Adunării Generale a Judecătorilor Curții de Apel,convocați în ședință, fiind în cvorum legal, au decis, cu unanimitate de voturi, susținerea “Mesajului public pentru apărarea independenţei sistemului judiciar în ansamblul său”.

Purtătorii de cuvânt ai Curții de Apel Constanța, judecătorii Ecaterina Grigore şi Ciprian Coadă, informează că, în aceeași ședință, cu 20 de voturi pentru și unul împotrivă, magistrații susțin “poziţia Consiliului Superior al Magistraturii faţă de adoptarea de către Guvernul României a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea codurilor penale şi a sesizării Curţii Constituţionale de către preşedintele CSM, potrivit art. 146, lit. e), din Constituţia României”.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: