Evenimentul Zilei > Justitie > Un JUDECĂTOR își anunță statutul de AVERTIZOR de INTEGRITATE
Un JUDECĂTOR își anunță statutul de AVERTIZOR de INTEGRITATE

Un JUDECĂTOR își anunță statutul de AVERTIZOR de INTEGRITATE

Magistratul Nicoleta Lavinia Coțofană a notificat autoritățile române în privința statutului de avertizor de integritate.

Magistratul Nicoleta Lavinia Coțofană a fost exclus din magistratură pentru simplul motiv că a respectat întrutotul obligațiile legale de a sesiza Ministerul Public în cazul unor indicii ale unor infracțiuni de care a luat act în timp ce era judecător la Judecătoria Arad, informează soviani.ro. În prezent, judecătorul Nicoleta Lavina Coțofană a notificat autoritățile române în privința statutului de avertizor de integritate. Infracțiunile reclamate de judecător au avut ca efect deturnarea de fonduri publice.

Notificarea a fost trimisă pe data de 3 iulie, către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Ministerul Justiției, Asociația Magistraților din România (AMR), Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) și Forumul Judecătorilor. Judecătorul spune că notificarea a fost făcută în temeiul Legii 571/2004 privind protecția personalului din autoritățile publice, instituțiile publice și alte unități care semnalează încălcări ale legii, pentru semnalarea faptelor de încălcare a legii pe care le-a descoperit în exercitarea funcției publice de judecător la Judecătoria Arad.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: