Jucătoarele Coreei de Nord, "lovite de fulger" înaintea partidei cu SUA

Jucătoarele Coreei de Nord, "lovite de fulger" înaintea partidei cu SUA

Naţionala de fotbal feminin a Coreei de Nord a pierdut aseară cu 2-0 în faţa reprezentativei similare a Statelor Unite în prima etapă din turneul final al Cupei Mondiale, acuzând incidente meteorologice pentru lipsa de condiţia fizică.

Antrenorul coreencelor, Kim Kwang-min, a declarat că, deşi jucătoarele sale au fost puternice în prima repriză, ele nu au avut suficientă forţă pentru a rezista în a doua jumătate. "Au fost schimbări neaşteptate. Jucătoarele noastre nu s-au simţit bine", a spus Kim, citat de "The Guardian". "Când eram în Phenian, la antrenamente, s-a întâmplat un accident şi echipa noastră nu a mai putut să joace. Jucătoarele au fost lovite de fulger în timpul unui meci de antrenament. Mai mult de cinci au fost spitalizate. Meciul s-a disputat pe 8 iunie", a povestit antrenorul.

Declaraţiile lui Kim se contrazic, însă, cu cele ale ofiţerului de presă nord-coreean. Antrenorul a indicat că cele mai afectate jucătoare au fost "portarul şi cei patru atacanţi", în timp ce ofiţerul de presă a vorbit de patru fundaşi în loc de atacanţi.

În celălalt meci din Grupa C a Campionatului Mondial de fotbal feminin din Germania, Suedia a învins Columbia cu scorul de 1-0. Astăzi, se dispută primele partide din Grupa D, Norvegia - Guineea Ecuatorială şi Brazilia - Australia.

Ne puteți urmări și pe Google News