Evenimentul Zilei > Social > Jonathan Lisco, producătorul „Halt and Catch Fire”, este un fost agent CIA
Jonathan Lisco, producătorul „Halt and Catch Fire”, este un fost agent CIA

Jonathan Lisco, producătorul „Halt and Catch Fire”, este un fost agent CIA

Jonathan Lisco este producătorul executiv și scenaristul „Halt and Catch Fire”, unul din cele mai în vogă seriale ale momentului în Statele Unite, și care va putea fi văzut din 5 noiembrie și în România, pe AMC. Producător influent la Hollywood, Jonathan Lisco și-a legat numele și de „NYPD Blue”, „The District”, „Jack & Bobby”, sau de apreciatul „Breaking Bad”.

 Înainte de a debuta în lumea filmului, Lisco, acum soț și tată a trei copii cu o viață liniștită în munții din Santa Monica, a trecut prin multe aventuri. A fost ospătar, valet, dar și copywriter de anunțuri în New Jersey, consultant în Taipei, vicepreședinte la o companie de telecomunicații cu sediul in Hangzhou, China și avocat în New York City. În urmă peste 25 de ani, producătorul a fost recrutat de CIA. Într-un interviu pentru EVZ, Jonathan Lisco a vorbit despre colaborarea sa cu serviciile secrete americane, dar și despre fenomenul „Breaking Bad”.

A renunțat la școală

– EVZ: CIA a avut ceva de spus vizavi de munca ta în industria filmului?

– Jonathan Lisco: O să râdeți, nu m-au contactat niciodată, după ce am încetat colaborarea cu ei. Au vizualizat odată un site cu filme de ale mele. Dar atât. Nu au avut nimic rău sau bun de spus despre munca mea. Colaborarea cu ei a început după ce am renunțat la facultate și am plecat în Asia să învăț mandarina. Era un lucru inedit, eu fiind un tip alb care cunoaște această limbă. Multă lume râde des de mine pe tema asta, începând cu familia. Ei cred că mai colaborez cu CIA, ca și agent sub acoperire. Dar nu e așa, sunt sincer. Nu am mai fost contactat de peste 25 de ani.

– Colaborarea cu serviciile secrete a fost o inspirație pentru seriale?

– Nu am fost deloc inspirat de colaborarea cu ei. Nici măcar odată. Printre sursele de inspirație au fost activitatea din China, munca mea ca avocat, perioada scurtă în care am lucrat pe Wall Street… CIA nu mi-a influențat nici viața personală. Cariera de scriitor și producător mi se pare cea mai incitantă.

– Cum au primit americanii „Halt and Catch Fire”, față de „Breaking Bad”?

– „Breaking Bad” deși este recent, a avut un alt context în care a apărut. Targeturile de public sunt diferite și vorbim de o altă poveste. Fenomenul „Breaking Bad” avea droguri, arme și acțiune. „Halt and Catch Fire” este un cu totul alt concept. Cred că ar fi corect să mă pronunț după primul sezon, atunci se poate observa dacă este sau nu un succes.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: