Evenimentul Zilei > International > John Kerry va REDESCHIDE ambasada SUA în Cuba, într-o vizită ISTORICĂ la Havana
John Kerry va REDESCHIDE ambasada SUA în Cuba, într-o vizită ISTORICĂ la Havana

John Kerry va REDESCHIDE ambasada SUA în Cuba, într-o vizită ISTORICĂ la Havana

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, a aterizat, azi, pe aeroportul din Havana pentru o scurtă vizită istorică în Cuba, care ar urma să consolideze apropierea între cei doi foşti inamici din timpul Războiului Rece.

John Kerry, primul şef al diplomaţiei americane care se află pe teritoriul cubanez din 1945, va asista în special la ceremonia de arborare a drapelului american în faţa ambasadei americane şi se va întâlni cu disidenţi în particular, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Vor fi impedimente în cursul procesului (de apropiere cu Cuba), dar este un început”, a afirmat John Kerryn în prezenţa ziariştilor care se aflau la bordul avionului.

De asemenea, prezent în avion a fost senatorul democrat de Vermont Patrick Leahy care s-a declarat „foarte încântat” de această deplasare. Deputatul american şi-a reafirmat opoziţia faţă de embargoul american impus Cubei din 1962, apreciind că în „50 de ani nu a funcţionat niciodată”.. „Ridicarea embargoului ar permite să se obţină cele mai mari schimbări în cel mai scurt timp”,  a adăugat el.

SUA şi Cuba au anunţat la mijlocul lunii decembrie reluarea relaţiilor diplomatice după mai mult de o jumătate de secol.