John Kerry avertizează Rusia: SUA și UE, pregătite să ia măsuri foarte serioase

John Kerry avertizează Rusia: SUA și UE, pregătite să ia măsuri foarte serioase

Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană sunt pregătite să ia luni “măsuri foarte serioase", în replică la referendumul de duminică din Crimeea pe tema alipirii peninsulei la Rusia, a declarat astăzi secretarul de stat american John Kerry.

“Va fi un răspuns la referendumul din Crimeea şi, în plus, dacă nu va fi niciun semn de progres în reglementarea acestui dosar, vor fi măsuri foarte serioase luni în Europa şi aici (SUA)", a afirmat Kerry în faţa unei comisii a Senatului american, potrivit AFP.

Şeful diplomaţiei americane a indicat că a avut joi o nouă discuţie prin telefon cu omologul său rus Serghei Lavrov, cu care se va întâlni vineri la Londra, în încercarea de a găsi o soluţie la criza din Ucraina.

“Sper că (ruşii) vor veni (la Londra) conştienţi de faptul că, în această problemă, comunitatea internaţională este cu adevărat puternică şi unită", a mai declarat John Kerry.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat de un senator care va fi “răspunsul" Washingtonului în cazul “anexării" Crimeii de către Rusia, John Kerry a reafirmat că guvernul american va apăra principiul “respectării suveranităţii, independenţei şi integrităţii Ucrainei", adăugând că “speră ca şi Rusia să respecte dreptul internaţional".

“Nu există nicio justificare, nicio legalitate pentru referendumul care se ţine" duminică în Crimeea, a insistat John Kerry.