Evenimentul Zilei > International > Joe Biden vrea mai multă „credință islamică” în școlile americane
Joe Biden vrea mai multă „credință islamică” în școlile americane

Joe Biden vrea mai multă „credință islamică” în școlile americane

Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie l-a acuzat în mod special pe Donald Trump de „ascensiunea inacceptabilă a islamofobiei” în Statele Unite.

La summitul „Milioane de voturi musulmane” organizat de Emgage Action, Joe Biden, adversarul lui Trump la prezidențialele americane,  a cerut ca „credința islamică să fie predată mai mult în școli”.

„Vreau să învățăm mai mult în școlile noastre despre credința islamică. Vreau să vorbim despre toate religiile majore confesionale, este vorba tocmai de una dintre cele mai mari religii confesionale”, a adăugat el.

Biden a dat asigurări, de asemenea, în cazul că va fi ales președinte al Statelor Unite,  va pune capăt decretului de migrație al lui Donald Trump, care vizează interzicerea de a intra în țară a cetățenilor din șase țări predominant musulmane.

Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie l-a acuzat în mod special pe Donald Trump de „ascensiunea inacceptabilă a islamofobiei” în Statele Unite.

El a adăugat, de asemenea, că „va răspunde cerințelor morale care decurg din criza umanitară din Siria, Yemen și Gaza”.

La inițiativa Emgage Action, mai mulți oficiali americani de credință musulmană, precum Ilhan Omar, au semnat o scrisoare în care validează candidatura candidatului democrat.

„Obiectivul nostru numărul unu este să-l destituim pe Donald Trump din funcție și să-l înlocuim cu cineva care în sfârșit poate începe să vindece bolile națiunii noastre”, au scris ei, citând „justiție rasială, îngrijiri de sănătate accesibile, schimbările climatice și problema imigrației”.

„Joe Biden curtează 1 milion de alegători musulmani – vrea mai mult Islam în școlile publice”, titrează și Tribuna Românească din Chicago.

„Provenim cu toții din aceeași rădăcină în termenii credințelor noastre fundamentale de bază”, a spus Biden la summitul islamic, „și vreau doar să vă mulțumesc că mi-ați oferit oportunitatea, că sunt angajat, să acționez în noiembrie”.

Dar nu toată lumea este de acord că Islamul ar trebui să fie introdus în aceleași așa-numite credințe de tip confesional precum Creștinismul și Iudaismul. O preocupare majoră este efortul istoric islamic de a domina și exclude toate celelalte religii.

Într-un articol despre agenda de a-i alege pe musulmani în funcțiile publice, un reprezentant musulman, Omar Ahmad, declară:

„Islamul nu există în America pentru a fi egal cu orice altă credință, ci pentru a deveni dominant. Coranul, scriptura musulmanilor, ar trebui să fie cea mai înaltă autoritate din America, iar Islamul este singura religie acceptată pe Pământ”.

Confruntat cu privire la aceste afirmații, Ahmad a negat vehement că le-ar fi spus.

Dar Ahmad nu este singurul care a făcut acest tip de afirmații, ci și alt reprezentant al Consiliului Relațiilor Americano-Islamice, CAIR, Ibrahim Hooper: „Nu aș vrea să creez impresia că nu aș dori ca guvernul Statelor Unite să fie islamic, cândva în viitor”.

În același timp, Frăția Musulmană, cea mai mare organizație globală islamistă care impune ca Sharia să fie legea fundamentală în orice țară, la care aderă toate grupările musulmane din America, inclusiv CAIR, este dedicată propriile cuvinte de a „elimina și distruge civilizațiile occidentale din interior și sabotarea lor… ca astfel ele să cadă și religia lui Allah să fie victorioasă asupra altor religii”.

Grupuri precum CAIR încurajează contribuția musulmanilor în selecția manualelor și formarea curiculei islamice pentru școlile publice, ceea ce nu face decât să adauge la îngrijorările multora față de sugestia lui Biden de a lărgi studiile islamice în școlile din America, scrie publicația din Chicago.

În ultimii ani s-au raportat numeroase cazuri în care predarea Islamului a trecut de la noțiuni generale ale religiei la îndoctrinarea copiilor din școli. American Center for Law and Justice, ACLJ, organizație de promovare a libertății religioase, raportează că în Tennessee, copiilor de gimnaziu li s-a spus să scrie „Allah este singurul Dumnezeu” și să recite crezul convertirii la Islam. O temă dintr-o școală publică din Wisconsin a fost „pretinde că ești musulman”.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.