Joe Biden: SUA vor răspunde oricărei agresiuni împotriva aliaților NATO

Joe Biden: SUA vor răspunde oricărei agresiuni împotriva aliaților NATO

Vom răspunde oricărei agresiuni împotriva aliaţilor NATO - a avertizat astăzi vicepreşedintele american, Joe Biden, miercuri la Vilnius - transmite Reuters.

Biden a spus că preşedintele american, Barack Obama doreşte ca la apropiatul summit NATO din Ţara Galilor să dea asigurări ţărilor membre NATO că se pot baza pe prevederile articolului 5 din Tratatul Nord-Atlantic, care se referă la dreptul la apărare colectivă. Vicepreședintele american se află într-un turneu care a început în Polonia și continuă în țările baltice, menit să asigure aliații SUA din regiune de sprijinul Washingtonului în contextul tensionat din Ucraina. În acest context, armata rusă a început exerciţii aviatice la scară largă în regiuni vestice, a anunţat Interfax, care citează un oficial rus din domeniul apărării.

Potrivit unui raport, exerciţiile la care participă avioane de luptă şi bombardiere au loc în mare parte în regiuni nord-vestice, care nu se află la graniţa cu Ucraina, dar aceste exerciţii ar putea spori tensiunea dintre Rusia şi NATO în legătură cu anexarea Crimeii la Moscova.

Ne puteți urmări și pe Google News