Joe Biden scoate artileria grea. SUA, sute de sancțiuni împotriva Rusiei

Joe Biden scoate artileria grea. SUA, sute de sancțiuni împotriva Rusiei Joe Biden. Sursa foto: EPA/JIM LO SCALZO

SUA anunţă peste 500 de noi sancţiuni împotriva Rusiei. Joe Biden a pus tunurile pe Vladimir Putin și apelează la un nou plan de reducere a exporturilor. Mai multe restricții vor fi aplicate asupra entităților care susțin Kremlinul.

Joe Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Președintele american susține că Statele Unite vor impune restricții și pentru entitățile care sprijină Kremlinul. În acest mod, șeful SUA vrea să îl tragă la răspundere pe Vladimir Putin, pentru presiunile asupra Ucrainei, dar și pentru moartea lui Alexei Navalnîi.

Joe Biden, sancțiuni pentru Rusia

Statele Unite vor impune peste 500 de sancţiuni noi împotriva Rusiei. Totodată, Joe Biden a cerut restricții de export pentru aproape 100 de entităţi care sprijină Rusia. Prin intermediul acestor demersuri, șeful SUA vrea să reducă veniturile pe care Rusia pe are din domeniul energiei.

Joe Biden

Joe Biden. Sursa Foto- @bidenhq, TikTok

Totodată, Joe Biden a explicat că măsurile au fost concepute pentru a penaliza Kremlinul.  Washingtonul îl trage pe Putin la răspundere pentru moartea opozantului Aleksei Navalnîi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prețul plătit de Putin

Președintele Statelor Unite ale Americii a afirmat că Navalnîi a fost "un activist anti-corupţie curajos şi cel mai înverşunat lider al opoziţiei".

„Vor garanta că Putin plăteşte un preţ şi mai ridicat pentru agresiunea sa în străinătate şi pentru represiunea din ţară", a spus liderul de la Casa Albă.

De asemenea, acesta a întărit ideea că Ucraina are nevoie de mai mult sprijin din partea SUA.

„La doi ani de când a început acest război, poporul ucrainean continuă să lupte cu un curaj teribil. Însă i se termină muniţiile. Ucraina are nevoie de mai multe livrări din Statele Unite pentru a rezista atacurilor neîntrerupte ale Rusiei, susţinute de arme şi muniţii din Iran şi Coreea de Nord. De aceea, Camera Reprezentanților trebuie să adopte legea bipartizană de suplimentare a securităţii naţionale, înainte de a fi prea târziu.”, a adăugat președintele american.

Putin, replica, Joe Biden

Vladimir Putin. Sursa foto: Wikipedia

Joe Biden, mesaj tăios pentru liderul de la Kremlin

Președintele american l-a numit „ticălos nebun” pe Vladimir Putin, iar reacția liderului rus nu întârziat să apară.

„Noi suntem gata să lucrăm cu orice preşedinte. Dar eu cred că pentru noi Biden este preferabil, pentru Rusia, şi judecând după ce a spus am perfectă dreptate”, afirmat Putin.

Mai mult, liderul rus a spus că gestul lui Biden nu ar fi decât o încercare nereuşită de a apărea ca un „cowboy de la Hollywood”.