Joe Biden face primele declarații după ce fostul președinte Donald Trump scapă de procesul de impeachment.

Actualul președinte al SUA încă îl condamnă pe Trump, deși nu a fost condamnat în procesul de impeachment.

Chiar dacă el a fost achitat, succesorul său îl consideră vinovat „moral” de violențele din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu.

Biden a declarat că „fondul acuzaţiei nu a fost contestat”. De asemenea, el a mai spus că „democrația este foarte fragilă acum”. A făcut referire tot la atacul de la Capitoliu, în care protestatarii au intrat cu forța în „sediul guvernului”.

„Chiar dacă votul final nu a dus la o condamnare, fondul acuzaţiei nu este contestat”, a declarat democratul după achitarea lui Trump.

Fostul președinte a reușit să scape din al doilea proces de impeachment din cariera sa. Primul proces de impeachment a avut loc pe 18 decembrie 2019. Atunci el a fost acuzat de abuz de putere și obstrucție a Congresului.

Joe Biden, primele declarații după procesul de impeachment al lui Donald Trump

„Chiar şi cei care s-au opus condamnării, precum liderul minorităţii din Senat (Mitch) McConnell, cred că Donald Trump şi-a abandonat ruşinos îndatoririle şi că practic şi moral este responsabil pentru provocarea violenţei dezlănţuite la Capitoliu”, a mai declarat Joe Biden.

Actualul președinte a mai evocat câteva momente triste din urma atacului. El a vorbit despre Brian Sicknick, polițistul care a murit în urma atacului de la Capitoliu.

De asemenea, a făcut referire și la cei care s-au luptat cu protestatarii.

De asemenea, Biden a elogiat curajul celor care au făcut efortul de a proteja integritatea democraţiei americane, inclusiv democraţi şi republicani, oficiali electorali, judecători, lucrători în secţiile de votare.

„Acest trist capitol al istoriei noastre ne-a reamintit că democraţia este fragilă. Că ea trebuie mereu apărată. Că trebuie să rămânem mereu vigilenţi.

Violenţa şi extremismul nu-şi au locul în America. Şi că fiecare dintre noi are datoria şi responsabilitatea, ca americani şi în special ca lideri, să apărăm adevărul şi să învingem minciuna”, a afirmat Biden într-un comunicat, conform Agerpres.