Evenimentul Zilei > Actualitate > Joe Biden, primele declarații după ce Trump a scăpat de impeachment
Joe Biden, primele declarații după ce Trump a scăpat de impeachment

Joe Biden, primele declarații după ce Trump a scăpat de impeachment

Joe Biden, actualul președinte al SUA, oferă primele declarații după achitarea lui Donald Trump în cel de-al doilea proces de impeachment.

Joe Biden face primele declarații după ce fostul președinte Donald Trump scapă de procesul de impeachment.

Actualul președinte al SUA încă îl condamnă pe Trump, deși nu a fost condamnat în procesul de impeachment.

Chiar dacă el a fost achitat, succesorul său îl consideră vinovat „moral” de violențele din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu.

Biden a declarat că „fondul acuzaţiei nu a fost contestat”. De asemenea, el a mai spus că „democrația este foarte fragilă acum”. A făcut referire tot la atacul de la Capitoliu, în care protestatarii au intrat cu forța în „sediul guvernului”.

„Chiar dacă votul final nu a dus la o condamnare, fondul acuzaţiei nu este contestat”, a declarat democratul după achitarea lui Trump.

Fostul președinte a reușit să scape din al doilea proces de impeachment din cariera sa. Primul proces de impeachment a avut loc pe 18 decembrie 2019. Atunci el a fost acuzat de abuz de putere și obstrucție a Congresului.

Joe Biden, primele declarații după procesul de impeachment al lui Donald Trump

„Chiar şi cei care s-au opus condamnării, precum liderul minorităţii din Senat (Mitch) McConnell, cred că Donald Trump şi-a abandonat ruşinos îndatoririle şi că practic şi moral este responsabil pentru provocarea violenţei dezlănţuite la Capitoliu”, a mai declarat Joe Biden.

Actualul președinte a mai evocat câteva momente triste din urma atacului. El a vorbit despre Brian Sicknick, polițistul care a murit în urma atacului de la Capitoliu.

De asemenea, a făcut referire și la cei care s-au luptat cu protestatarii.

De asemenea, Biden a elogiat curajul celor care au făcut efortul de a proteja integritatea democraţiei americane, inclusiv democraţi şi republicani, oficiali electorali, judecători, lucrători în secţiile de votare.

„Acest trist capitol al istoriei noastre ne-a reamintit că democraţia este fragilă. Că ea trebuie mereu apărată. Că trebuie să rămânem mereu vigilenţi.

Violenţa şi extremismul nu-şi au locul în America. Şi că fiecare dintre noi are datoria şi responsabilitatea, ca americani şi în special ca lideri, să apărăm adevărul şi să învingem minciuna”, a afirmat Biden într-un comunicat, conform Agerpres.