Membrii unor grupări violente care s-au ciocnit cu poliţia în timpul protestelor anti -austeritate din Grecia şi Spania ar putea lansa atacuri în timpul Jocurilor Olimpice de Vară de la Londra, pentru a-şi face publicitate, susţin responsabilii cu securitatea.

Primul semnal a fost dat de gruparea italiană Federaţia Anarhistă Informală (FAI), care a ameninţat deja că va declanşa „un război de intensitate redusă” împotriva Jocurilor Olimpice, scrie „The Telegraph”. FAI este considerată responsabilă  de atacul cu bombă eşuat asupra unei bănci germane.
De asemenea, gruparea de hackeri Anonymous a avertizat că va lua în vizor evenimentul sportiv.

Valentina Soria, expert în contraterorism, spune că, în ultima perioadă, grupările de anarhişti din Italia au venit în sprijinul colegilor lor din Grecia, cele mai vizate fiind băncile germane, Germania fiind considerată principala vinovată pentru măsurile de austeritate impuse guvernului de la Atena.
„Ar putea lovi sponsorii Olimpiadei. Mulţi dintre ei sunt mari corporaţii aflate în vizorul anrahiştilor”, a precizat expertul, care susţine că totul ar putea degenera.

Londra a dispus deja un impresionant aparat de securitate, ale cărui costuri se ridică la un miliard de lire sterline, pentru a asigura desfăşurarea în cele mai bune condiţii a Jocurilor Olimpice. Spaţiul aerian va fi supravegheat de avioane de vânătoare ale Forţelor Aeriene Regale (RAF), pe acoperişurile clădirilor de lângă Parcul Olimpic vor fi instalate rachete sol-aer, iar nave de război vor patrula pe toată lungimea Tamisei.