Live text. Jocurile Olimpice. România, calificată în semifinale la tenis de masă, proba de dublu mixt

Lotul României la Jocurile Olimpice. Sursă foto: Facebook

Update 18:45. Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au reușit să se califice în sferturile de finală. În turneul olimpic de tenis de masă, perechea a concurat la proba de dublu mixt. Românii s-au poziționat înaintea echipei de australieni Nicholas Lum/Minhyung Jee.

În următoarea etapă, Ionescu şi Szocs vor lupta cu sud-coreeni Lim Jonghoon și Shin Yubin.

Update 17:25. Gimnastul Andrei Muntean a ajuns pe locul 11 în calificările la paralele, desfășurate la Jocurile Olimpice de la Paris. Conform regulilor competiției sportive, primii opt clasați la fiecare aparat au ocazia să intre în finale. Pentru reprezentația de sâmbătă, Andrei Muntean a primit nota 14.366.

În continuare, locul întâi în clasamentul la paralele este deținut de Oka Shinnosuke.

„Am încercat să mă bucur la maxim de tot ce înseamnă Jocurile Olimpice şi mă voi bucura în continuare. Cu gândul ăsta am venit aici, mi-am dorit din suflet să mă bucur, pentru că nu ştiu dacă este ultima Olimpiadă sau nu, dar m-am gândit să o iau ca şi cum ar fi ultima, să mă bucur de tot ce înseamnă Jocurile Olimpice, tot ce înseamnă această competiţie importantă”, a spus gimnastul, arată Radio România. 

Live text 13.45. Evoluțiile sportivilor români la JO Paris 2024 au început cu dreptul! Echipele de dublu vâsle masculin și feminin au reuși să se califice în  semifinale la Jocurile Olimpice.

Andrei Sebastian Cornea și Marian Florian Enache au reușit să câștige prima poziție în seriile probei de dublu vâsle masculin (M2x) la Jocurile Olimpice de la Paris, asigurându-și astfel un loc direct în semifinale.

În același timp, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au excelat în proba de dublu vâsle feminin (W2x), obținând locul 1 în seriile de calificare și stabilind cel mai bun timp. Această victorie le garantează prezența lor în semifinale.

De  asemenea, echipajul de patru vâsle masculin, format din Ioan Prundeanu, Florin Horodişteanu, Leontin Nuțescu și Andrei Lungu, va participa la recalificări după ce a ocupat locul cinci în seria lor la Jocurile Olimpice de la Paris. Echipa română a încheiat cursa cu un timp de 5:51.14, fiind nevoită să se regrupeze și să îmbunătățească performanța pentru a avansa în competiție. Cu o combinație de experiență și tinerețe, sportivii se pregătesc pentru următoarea provocare, având în vedere că primele două echipaje din serie s-au calificat direct în finală.

În seria în care au concurat, proba de patru vâsle masculin a fost câștigată de echipa Olandei, urmată de Germania și Marea Britanie, echipe care și-au asigurat locul în finală.

Mihai Chiruță. Sursă foto: facebook.com/olympicromania

Mihai Chiruță, calificat în sferturile de finală

Update 11.00. Canotorul român Mihai Chiruță a obținut o performanță remarcabilă sâmbătă, reușind să se califice în sferturile de finală ale probei de simplu vâsle masculin la Jocurile Olimpice de la Paris.

Mihai Chiruță a dominat seria a doua, încheind cursa cu un timp de 6:51.51, și a fost urmat de croatul Damir Martin, care a înregistrat 6:54.83. Această victorie îi asigură un loc în următoarea fază a competiției, demonstrând o formă excelentă în debutul său olimpic.

Debutant la Jocurile Olimpice, Mihai Chiruță va concura în sferturile de finală pe 30 iulie, la ora 11:10, având ocazia să își continue parcursul remarcabil. Performanța sa din serie evidențiază pregătirea și determinarea sa, fiind un semn bun pentru viitoarele confruntări din competiție. Efortul și dedicarea sa sunt evidente, iar așteptările sunt mari în privința rezultatului final.

Pe lângă competiția lui Mihai Chiruță, sâmbătă sunt programate și alte serii importante în cadrul probei de canotaj. Vor concura echipele de dublu vâsle masculin (Andrei Cornea, Marian Enache), dublu vâsle feminin (Ancuța Bodnar, Simona Radiş), patru vâsle masculin (Leontin Nuțescu, Andrei Lungu, Florin Horodişteanu, Ioan Prundeanu) și patru vâsle feminin (Mădălina Moroşan, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu, Patricia Cireş).

Paris. Primele probe pentru sportivii români la Jocurile Olimpice încep astăzi, cu competițiile de canotaj, care marchează și debutul celei mai mari delegații a țării noastre. Pe lângă aceștia și echipele de gimnastică artistică, tenis și tenis de masă vor concura tot sâmbătă, 27 iulie.

Jocurile Olimpice. Primele probe pentru sportivii români încep azi

Sâmbătă, 27 iulie, sportivii români vor debuta în patru discipline la Jocurile Olimpice de la Paris, aducând entuziasm și așteptări mari în rândul susținătorilor. În competițiile de canotaj, gimnastică artistică, tenis și tenis de masă, sportivii noștri își propun să aducă rezultate remarcabile și să onoreze tradiția sportivă a României.

Un moment așteptat cu nerăbdare este duelul dintre Irina Begu și Iga Swiatek la tenis, unde poloneza, de patru ori câștigătoare la Roland Garros, este considerată mare favorită pentru aurul olimpic. Pe de altă parte, în canotaj, Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioane olimpice la Tokyo, își vor începe călătoria spre un nou podium în probele de dublu vâsle feminin.

La tenisul de masă, România speră să obțină prima medalie olimpică din istorie, având mari așteptări de la dublul mixt format din Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs. Aceștia vor juca în optimi contra perechii australiene Nicholas Lum și Minhyung Jee, având șanse mari de a avansa în competiție și de a aduce o distincție prețioasă pentru țară.

Programul de sâmbătă al sportivilor români la Jocurile Olimpice

Canotaj

  • 10:00 simplu masculin - serii: Mihai Chiruţă
  • 12:30 dublu vâsle masculin - serii: Andrei Cornea, Marian Enache
  • 13:00 dublu vâsle feminin - serii: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş
  • 13:30 patru vâsle masculin - serii: Leontin Nuţescu, Andrei Lungu, Florin Horodişteanu, Ioan Prundeanu
  • 13:50 patru vâsle feminin - serii: Mădălina Moroşan, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu, Patricia Cireş

Gimnastică artistică

  • 12:00 calificări masculin - Subdiviziunea 1: Andrei Muntean

Tenis

  • 13:00 simplu feminin - turul I: Irina Begu - Iga Swiatek, Ana Bogdan - Jasmine Paolini; Jaqueline Cristian - Caroline Garcia

Tenis de masă

  • 17:30 dublu mixt - optimi de finală: Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs - Nicholas Lum/Minhyung Jee
  • 21:00 simplu feminin - turul preliminar: Elizabeta Samara - Solimia Brateiko
  • 23:15 simplu masculin - turul preliminar: Eduard Ionescu - Quadri Aruna

Sportivii români la Jocurile Olimpice. Sursă foto: Facebook

Echipa de canotaj, cel mai mare lot de sportivi români de la JO

Canotorii români, cu cea mai mare delegație de la Jocurile Olimpice, se prezintă la Paris cu un lot de 45 de sportivi, din totalul de 106, pregătiți atât fizic, cât și mental, pentru a-și lăsa amprenta asupra competiției. Echipa de canotaj, care a demonstrat constant excelență pe parcursul decadelor, este formată din nume de renume, printre care se numără Simona Radiș, Ancuța Bodnar, Geanina Van Groningen, Ionela Cozmiuc și mulți alții. Acești sportivi sunt hotărâți să aducă un număr semnificativ de medalii pentru România, având un obiectiv clar de a continua tradiția de succes a canotajului românesc.

Istoria canotajului românesc la Jocurile Olimpice începe în 1952, când România a participat pentru prima dată la Helsinki, și a evoluat constant de atunci, cu o absență notabilă doar în 1956. Până în prezent, România a acumulat 41 de medalii olimpice în acest sport, incluzând 20 de aur, 12 de argint și 9 de bronz. Perioada de vârf a fost înregistrată la Los Angeles în 1984, când sportivii români au câștigat 6 titluri olimpice, stabilind un record remarcabil în istoria canotajului.

La ediția din 2024, lotul olimpic de canotaj al României include atât echipe feminine, cât și masculine, având o componență variată și talentată. Printre sportivii care vor reprezenta România se numără nume precum Mădălina Bereș, Iuliana Buhuş, Florin Enache și Mihai Chiruță. Acestă diversitate și experiență sunt esențiale pentru a susține ambițiile României în căutarea unor performanțe de vârf și pentru a continua moștenirea impresionantă a canotajului românesc la nivel olimpic.