Potrivit jurnaliştilor britanici de la dailymail.co.uk, inamicul public nr. 1 în cazul Jocurilor Olimpice de la Londra este bărbat suspectat că ar fi participat la atentatul sângeros de săptămâna trecută de la Burgas, în urma căruia şapte turişti israelieni au murit, iar alţi 23 au fost răniţi. 
Adevărata identitate a suspectului nu este cunoscută până în acest moment, singurele informaţii deţinute de anchetatori fiind acelea că bărbatul ar circula cu un paşaport american, sub numele de David Jefferson.
Agenţii Mossad susţin că suspectul ar face parte dintr-o celulă teroristă iraniană, al cărei scop ar fi acela de a comite un atentat asupra echipei olimpice israeliene, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu 40 de ani, la JO de la Munchen din 1972.
„Suntem în alertă”, a declarat pentru CBS Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. Operaţiunea declanşată de Mossad, serviciul secret israelian, se numeşte „Baioneta”.
Agenţii israelieni se tem că echipa olimpică a Israelului va fi următoarea ţintă a teroristului, motiv pentru care au ridicat nivelul de securitate. În plus, potrivit Sunday Times, mai mulţi agenţi ai serviciului de securitate internă, Shin Bet, au fost trimişi să asigure protecţia sportivilor israelieni.
De asemenea, MI5 şi Scotland Yard şi-au intensificat măsurile de securitate cu privire la delegaţia israeliană. 
CITIŢI ŞI:

  • Atentatul din Burgas: Ministrul israelian al Turismului îi încurajează pe israelieni să continue să călătorească
  • Serviciile secrete israeliena acuză Hezbollah şi Iranul că au pregătit atentate în peste 20 de ţări