Evenimentul Zilei > Social > Jocurile copilăriei povestite de vedete devin prilej de petrecere a timpului de calitate pentru părinţi şi copii
Jocurile copilăriei povestite de vedete devin prilej de petrecere a timpului de calitate pentru părinţi şi copii

Jocurile copilăriei povestite de vedete devin prilej de petrecere a timpului de calitate pentru părinţi şi copii

Venind în sprijinul părinţilor care vor să petreacă mai mult timp de calitate alături de copii, 40 de personalităţi ca Andreea Marin, Tili Niculae, Virgil Ianţu, Dana Rogoz, Alexandrina Halic, Cornel Ilie, Gabriela Szabo, Sore şi mulţi alţii reamintesc vara aceasta părinţilor cum se juca pe vremuri Şotronul, Elasticul, Frunza, Castelul şi toate celelalte jocuri pe care puţini copii le mai joacă astăzi.

Demersul face parte dintr-o campanie care promoveaza timpul de calitate parinte – copil, recomandat de specialişti pentru dezvoltarea emoţională a copiilor.

Aceste “Jocuri ale copilăriei” continuă campania lansată la începutul anului de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM, lideri de opinie – Andreea Marin, Tili Niculae şi Virgil Ianțu -, parlamentari, specialiști psihologi, asociații de părinți si Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Cele 40 de idei de joacă care vor fi difuzate zilnic la radio si online vor aduce în fiecare zi publicului şi şansa de a câştiga o vacanţă gratuită pentru întreaga familie.

Grupul de inițiativă a lansat la începutul anului un apel către părinții din România -“Petreceți minimum o oră de calitate pe zi cu copiii voștri” – și o amplă campanie de informare pe parcursul anului, care include și demersurile pentru ca 1 Iunie să devină zi liberă națională, astfel încât părinții și copiii să aibă ocazia să petreacă mai mult timp de calitate împreună. Peste 16.500 de români care sprijină inițiativa s-au alăturat acesteia pe pagina de Facebook 1 iunie zi liberă.

“Ştim că vara este cel mai bun moment pentru joacă, pentru timp frumos petrecut în familie, aşa că noua etapă a campaniei noastre vorbeşte despre cel mai plăcut mod de a petrece timpul cu cel mic – jocul. Şi ca să fie şi pe placul părinţilor această joacă, le răscolim amintirile din copilărie şi îi invităm la joacă cu copiii lor .” declară Nadia Tătaru, fondator Itsy Bitsy FM.

“Când te joci cu al tău copil aduci în relaţia cu el cea mai frumoasă parte din tine: copilul tău interior – curios, încrezător, plin de resurse. Este sănătate curată pentru toată lumea!” declară psihoterapeuta Cristina Trepcea.

Campania care susține inițiativa legislativă de obţinere a zilei de 1 Iunie zi liberă a fost demarată în urma semnalelor de alarmă ridicate de numeroase studii, care arată că 6 din 10 copii simt nevoia să petreacă mai mult timp cu părinții, deși doar 24% din părinți cred că timpul petrecut cu cei mici este prea puțin. Pe măsură ce copilul crește, timpul petrecut cu părinții în timpul săptămânii și în weekend scade. Conform experților, timp de calitate nu înseamnă timp petrecut în aceeași cameră, ci ca părinții să fie prezenți 100% în relație, oferindu-le copiilor întreaga atenție.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.