„A existat un singur moment în care PNL a depăşit 40%, să spun confortabil. Ăla a fost un moment de emoţie, după victoria preşedintelui Iohannis în alegerile prezidențiale, care e un moment de emoție. PNL astăzi este pe un procent între 36 şi 40%, pe o bandă relativ mai largă decât o bandă de 1-2 procente cât a stat, sigur, şi din cauza faptului că suntem la guvernare într-o perioadă de criză, într-o perioadă de emoţii. Volatilitatea opţiunilor politice e mai mare decât în perioade de stabilitate. Dar PNL este 36% şi 39 virgulă… în toate cercetările sociologice pe care le-am făcut, la distanţă de cel puţin 10% faţă de locul numărul 2, care este PSD. Ăsta este adevărul”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Alegeri locale pe 27 septembrie

În aceeași emisiune, premierul a anunțat și data de 27 septembrie drept data alegerilor locale. ”Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie. Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a afimat prim-ministrul la Digi24.
Selectarea datei alegerilor locale și bravarea în legătură cu sondajele arată că PNL este într-o situație critică. Lucrurile arată foarte rău pentru liberali, iar Orban vrea să facă alegerile înainte ca partidul său să scadă sub 30%.
Nu mai contează că zilnic cresc cazurile de infectări cu covid-19, nu mai contează ca multe spitale sunt deja la capacitate maximă, tot ce contează e ca PNL să scoată cu 3 în față.
Suntem martorii unor acțiuni politicianiste cap-coadă. PNL-ul lui Ludovic Orban arată din ce în ce mai mult ca PDL-ul lui Băsescu. Un partid învins de propriile eșecuri care se agață de putere cu costuri enorme pentru toți românii.