După BALENA ALBASTRĂ, un nou joc face VICTIME pe INTERNET. APLICAȚIA care îi îngrozește pe PĂRINȚI, dar îi ademenește pe TINERI

Un „joc” înfiorător, denumit „Provocarea de 48 de ore”, a început să circule pe Facebook. Mai exact, jocul unul extrem de periculos, îi încurajează pe tineri să fugă de acasă timp de două zile. Reamintim, în acest context de un alt joc, controversat și periculos, Balena Albastră care îi determina pe adolescenți să se sinucidă.

Acesta îi încurajează pe copii să fugă de acasă timp de două zile. Mai exact, pentru fiecare menţiune la adresa lor apărută în social media, copiii sunt păcăliţi că vor primi puncte, astfel că sunt binevenite toate mesajele postate de familie şi prieteni în care aceştia fac apel la internauţi, anunţând dispariţia şi implorând ajutorul, potrivit mediafax.ro. Se pare că fiecare moment în care părinții sunt speriați reprezintă, la nivelul jocului, o recompensă pentru copii.

 

„Creierul” jocului Balena Albastră a fost arestat. Bolnavul psihic avea motive și obiective șocante

 

În urmă cu câţiva ani în vestul Europei a circulat un „joc” similar, „Jocul celor 72”, în care copiii încercau să dispară de acasă timp de 72 de ore, scrie Gândul. 

O mămică din Derry, Irlanda, a povestit că familia ei a suferit un adevărat şoc din cauza acestei „competiţii bolnave”. Ea a povestit că cei doi copii ai ei au fost găsit alături de alţi copii au fost găsiţi la 55 de ore de la dispariţie în Ballymena.

UPDATE| Balena Albastră. Thriller de Oscar, DAR REAL - Mesaj ce poate afecta emoţional. Doi premieri CONFIRMĂ DEZVĂLUIRILE EVZ

 

Reamintim că în luna iulie 2017, creatorul jocului Balena Albastră a fost condamnat la trei ani de detenție. Verdictul a fost dat de un tribunal din Siberia care a decis că Philipp Budeikin, în vârstă de 22 de ani, cunoscut sub numele de Philipp Lis (Fox), să-și execute sentinţa în echivalentul rus al unei închisori deschise. Procesul s-a desfășurat cu ușile închise.

Opinia publică din întraga lume este șocată de decizia blândă care a fost luată de judecătorii ruși având în vedere faptul că Budeikin a recunoscut că a provocat 17 decese, cazuri care nu erau incluse în procesul său. Mai mult, Budeikin a declarat că victimele jocului său nu erau mai mult decât niște „deşeuri biologice”, care erau „fericiţi să moară” şi că „a curăţat societatea”. Ulterior, poliţia a afirmat că în jur de 20 de sinucideri din Rusia au legături cu respectivul caz, dar politicienii şi mass-media au sugerat că cifra se ridică la sute de tentative de suicid.

Budeikin a fost cercetat pentru presupuse legături cu 16 sinucideri din diferite regiuni ale Rusiei şi s-a constatat că era creierul din spatele fenomenului care a cuprins întreaga lume.