Joaquin Guzman, traficantul monden

Joaquin Guzman, traficantul monden

Joaquin "El Chapo" Guzman, cel mai căutat traficant de droguri din Mexic, nu se sfieşte să apară în public, fie la restaurante, unde achită nota de plată a tuturor clienţilor prezenţi, fie la nunţi la care participă şi oficiali mexicani.

În pofida acestor apariţii publice, „El Chapo“ (Scundul), pe capul căruia autorităţile americane au pus o recompensă de cinci milioane de dolari, este în continuare în libertate, scrie „Los Angeles Times“.

Guzman, în vârstă de 51 de ani, liderul celei mai influente şi extinse reţele de trafic de droguri din Mexic, aşa-numitul cartel Sinaloa, este mereu cu un pas înaintea autorităţilor. „El Chapo“ şi-a făcut apariţia în mai multe restaurante, fiecare astfel de descindere având însă loc după un scenariu bine pus la punct. Gărzile sale de corp intră înaintea sa şi le cer clienţilor prezenţi să predea toate telefoanele mobile. Guzman intră după câteva minute, dă mâna cu toată lumea, apoi se retrage într-o cameră dosită unde savurează meniul său preferat, părăsind în final restaurantul pe o uşă din dos.

Ne puteți urmări și pe Google News