Actualitate
JO 2012: Am găsit primul sportiv român sincer 100%. AFLĂ şi cine este vicecampionul olimpic care a luptat în Legiune
Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir şi Alexandru Şiriţeanu au adus României cea de-a şapte medalie (a patra de argint) la Jocurile Olimpice de la Londra. Cei patru "muşchetari" formează echipa de sabie a României, condusă de fostul campion olimpic Mihai Covaliu, şi au păreri şi poveşti de viaţă fascinante.
În condiţiile în care fetele au fost în excursie la Londra, caimacul la scrimă l-au luat băieţii, care provin din două oraşe: trei din Iaşi şi unul, Rareş Dumitrescu, din Braşov. Rareş este cel mai valoros şi mai sonor nume din lotul care a obţinut ultima medalie pentru România, cea de argint, vineri seară, în concursul de la sabie. Ardeleanul a pus mâna pe armă de la fragedă vârstă, inspirat de un coleg căruia mama lui îi era învăţătoare.
"Acel băiat s-a lăsat, n-a făcut performanţă în scrimă. Mie mi-a plăcut Zorro, iar cartea "Cei trei muşchetari" am citit-o de două ori.
Mi-a plăcut la scrimă faptul că puteai să te baţi, dar nu păţeai nimic. Oricum, copiii cuminţi nu fac rezultate în acest sport. Dar nu eram un golan. Dacă nu luam notă bună la şcoală, nu mergeam la concursuri. Nu mă lăsau părinţii (
n.r. - tatăl lui este inginer). Şi am ratat câteva concursuri din acest motiv.
Oricum, nu suntem chiar aşa de fraieri pe aici, pe la scrimă. Avem toţi facultăţi terminate, unii şi Masterate", se prezintă Rareş, ocazie cu care le face reclamă şi coechipierilor.
.
În timp ce alţi tricolori aflaţi la Londra susţin că nu s-au gândit la bani când au concurat, ba chiar nici nu ştiu cât vor încasa pentru medaliile luate, Rareş dovedeşte că este un ardelean sincer. "
Cine spune că nu se gândeşte la bani… Asta e o vrăjeală. Cine îmi dă să mânânc, dacă nu adun bani? Nu începi în concurs cu gândul ăsta neapărat, dar aici, la Olimpiadă, îţi rupi gâtul să termini primul, iar motivaţiile sunt multiple!", spune Rareş, tatăl unei fetiţe de un an şi patru luni, Andra.
Dumitrescu iese cel mai transpirat de pe planşă. Echipamentul de concurs i se pare greu şi destul de incomod. "Are 10 kilograme", spune Rareş despre sportul în care cele mai frecvente accidentări sunt la gleznă şi la genunchi.
În lotul de scrimă există şi un sportiv care a luptat în Legiunea Străină, Florin Zalomir. Acesta a intrerupt sportul de performanţă în perioada 2003-2005 şi s-a înrolat ca militar mercenar. Vineri, în semifinala teribilă cu Rusia, Zalomir a urcat pe planşă la scorul de 40-39 şi a avut misiunea să dea asaltul decisiv. Şi n-a cedat psihic, deşi a fost şicanat de arbitru, semn că Legiunea l-a călit suficient.