Evenimentul Zilei > International > Jimmy Carter NUMEŞTE administrația Trump o „Oligarhie cu MITĂ politică nelimitată”
Jimmy Carter NUMEŞTE administrația Trump o  „Oligarhie cu MITĂ politică nelimitată”

Jimmy Carter NUMEŞTE administrația Trump o „Oligarhie cu MITĂ politică nelimitată”

Fostul președinte Jimmy Carter, a vorbit aseară în cadrul emisiuni lui Thom Hartmann, despre America administrată de Trump spunând că țara pe care a slujit-o cândva a devenit o „oligarhie în care există mită politică nelimitată”.

Acest sistem de mituire politică, a spus Carter, creează "o subversiune completă a sistemului nostru politic ca o recompensă pentru contribuabilii majori". El a mai spus că membrii ambelor părți "privesc acest ban nelimitat ca un mare beneficiu pentru ei înșiși".

Carter și Hartmann au discutat despre decizia de finanțare a campaniei Curții Supreme în cazul Citizens United. Hartmann a întrebat: "Curtea Supremă a spus: acum" bani nelimitați în politică ". Se pare că este o încălcare a principiilor democrației, cum comentaţi asta?

Carter a răspuns:  "Aceasta încalcă esența a ceea ce a făcut America o mare țară în sistemul său politic. Acum este doar o oligarhie, cu mită politică nelimitată fiind esența obținerii nominalizărilor pentru președinte sau alegerea președintelui. Și același lucru se aplică guvernatorilor și senatorilor din SUA și membrilor congresului. Deci, acum am văzut o subversiune completă a sistemului nostru politic ca o recompensă pentru principalii contribuabili, care doresc, și așteaptă, uneori obțin favoruri pentru ei înșiși după terminarea alegerilor.

Conducătorii, democrații și republicanii, văd acest bani nelimitaţi ca un mare avantaj pentru ei înșiși

"Cineva care se află deja în Congres are mult mai mult să vândă unui contribuitor avid decât cineva care este doar un provocator".  Carter recunoaște corupția inerentă unui sistem politic structurat în jurul  banilor nelimitaţi în favoarea politică pentru contribuțiile la campanie.

După dezastrul care a reprezentat alegerile din 2016, și rezultatul președinției Trump care a urmat, cu tendințe autoritare, care pare să crească doar până în prezent, avertismentul lui Carter este deosebit de pertinent, notează truthexam.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.