"Îmi voi reorganiza timpul pentru a urma tratamentele necesare", a precizat Carter, care a fost preşedintele Statelor Unite din 1977 şi până în 1981. "Un comunicat mai detaliat urmează să fie publicat atunci când vom şti mai multe, probabil săptămâna viitoare", a mai spus fostul şef de stat. Născut în Georgia, în sud-estul Statelor Unite, Carter urmează să primească îngrijiri la Spitalul Emory University din Atlanta.

Carter a rămas o persoană activă, conducând numeroase misiuni de observare în alegeri. La sfârşitul lui aprilie şi începutul lui mai, el a efectuat o vizită la Moscova, apoi în Palestina şi Israel. La jumătatea lui mai şi-a scurtat o vizită în Guyana, din motive de sănătate.

Potrivit BBC, actualul preşedinte american Barack Obama i-a urat înaintaşului său însănătoşire grabnică şi viaţă lungă. “Jimmy, eşti o persoană viguroasă şi optimist. Întreaga Americă este alături de tine”, a declarat Obama. De asmenea, Bernice King, fiica lui Martin Luther King Jr, a postat pe Twitter: ”Toate gândurile şi rugăciunile mele pentru preşedintele Jimmy Carter. Să-l vindece Dumnezeu pe acest extraordinar lider al lumii”.

"Vă mulţumesc pentru că v-aţi gândit la bunicul meu şi v-aţi rugat pentru el", a reacţionat într-un mesaj postat pe Twitter Jason, nepotul lui Jimmy Carter.

Preşedinta Partidului Democrat Debbie Wasserman Schultz şi senatorul republican Austin Scott i-au trimis mesaje de susţinere laureatului Premiului Nobel pentru Pace, în 2002, şi rudelor sale.

Jimmy Carter, cel de-al 39-lea preşedinte american, l-a succedat pe Gerald Ford şi a pierdut alegerile prezidenţiale din 1980 în faţa lui Ronald Reagan. Cele două surori, fratele şi tatăl lui Jimmy Carter au murit toţi de cancer de pancreas.