Evenimentul ZileiInternationalJeff Bezos ar trebui să plătească pentru utilizarea numelui „Amazon”.

Jeff Bezos ar trebui să plătească pentru utilizarea numelui „Amazon”.

Jeff Bezos ar trebui să plătească pentru utilizarea numelui „Amazon”.
Guvernatorul statului brazilian Amazonas a declarat că Jeff Bezos ar trebui să plătească pentru utilizarea numelui „Amazon”.

Guvernatorul statului brazilian Amazonas vrea ca Jeff Bezos să plătească o taxă pentru că a folosit numele pădurii tropicale pentru afacerea sa.

Wilson Lima a declarat pentru publicația braziliană de știri O Globo: „Amazon poartă numele de Amazonas și Amazonia. Cât costă acest lucru? Spuneți-ne”. Lima a declarat că va aduce în discuție această problemă la summitul COP28 privind clima, care va fi ținut în Dubai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jeff Bezos a fost atenționat

Politicianul a postat, de asemenea, un videoclip pe Instagram în care i-a vorbit lui Bezos din punctul de vedere al pădurii amazoniene: „Livrați milioane de articole și aveți cel mai mare parc logistic din lume. Dar eu? Pentru toată lumea de pe Pământ, eu curăț aerul, iar pădurea mea tropicală și biodiversitatea sunt cele mai bune din lume”.

„Dacă compania ta este cea mai valoroasă dintre toate, aș spune că eu sunt neprețuit, Și, din moment ce te folosești de numele meu și eu nu am câștigat niciodată nimic de pe urma lui, te invit să vii aici pentru a te cunoaște mai bine, Jeff”, a spus naratorul în portugheză.

Pădurea tropicală, distrusă de defrișări

Oamenii numesc uneori pădurea tropicală amazoniană „plămânii” pământului, deoarece absoarbe foarte mult dioxid de carbon, un gaz cu efect de seră care face ca pământul să se încălzească.

Jeff Bezos
Jeff Bezos ar trebui să plătească pentru utilizarea numelui „Amazon”. Sursa foto: dreamstime.com

Aproximativ 10% din speciile de animale cunoscute din lume trăiesc în biomul Amazon, care are o suprafață de aproximativ 4 milioane de kilometri pătrați, adică de nouă ori mai mare decât Texasul.

World Wildlife Fund spune că, în ultimii 50 de ani, defrișările au dus la pierderea a aproape o cincime din pădurea tropicală.

Averea lui Jeff Bezos crește

Forbes spune că Bezos este acum a doua cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 171 de miliarde de dolari, în creștere cu 64 de miliarde de dolari în acest an. El a numit compania pe care a înființat-o după râul Amazon. Aceasta valorează acum 1.500 de miliarde de dolari.

În 2020, fondatorul companiei de miliarde de dolari a donat 10 miliarde de dolari fondului său Bezos Earth Fund pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice. Fondul și-a unit forțele cu Leonardo DiCaprio în iunie pentru a demara un proiect de 200 de milioane de dolari pentru a proteja pădurea amazoniană.

Brazilia a deschis sâmbătă, în cadrul summitului COP28, un nou fond de 205 milioane de dolari pentru protejarea pădurii amazoniene, potrivit Bussines Insider.


Accesează: