Jean Michel Jarre, concert în Capitală

Jean Michel Jarre, concert în  Capitală

Jean Michel Jarre, starul muzicii electronice, va concerta pentru prima dată în România, la Bucureşti, pe 10 noiembrie. Artistul francez este cunoscut pentru show-urile sale spectaculoase.

Artistul francez a confirmat prezenţa la Bucureşti după nouă luni de negocieri. Detalii despre locul de desfăşurare a spectacolului şi bilete vor fi anunţate în curând, potrivit organizatorilor.

Părintele muzicii electronice şi al curentelor synthpop şi new-age, Jean Michel Jarre este cunoscut în întreaga lume pentru show-urile sale spectaculoase, producţii impresionante de muzică, lumini, lasere şi efecte speciale, care au adunat milioane de spectatori. Născut în 1948, la Lyon, Jarre este totodată compozitor şi producător muzical şi, de-a lungul carierei sale, a lansat albume emblematice pentru muzica electronică, printre care „Oxygene“ (considerat cel mai important şi mai influent album din istoria acestui gen), „Equinoxe“, „Magnetic Fields“, „Metamorphoses“.

Jean Michel Jarre, distins cu nenumărate premii, printre care Personalitatea anului (din partea revistei „People“, în 1976), a realizat unele dintre cele mai impresionante spectacole din lume: a fost primul artist occidental care a cântat în China post-maoistă (1981), a cântat în Place de la Concorde din Paris (1979, 1 milion de spectatori), a avut mai multe concerte la Tour Eiffel, (printre care cel din 1998, cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal din Franţa, 1 milion de spectatori), Moscova (1998, 3 milioane de spectatori), Acropole (Grecia), Piramidele de la Gizeh (Egipt).

Ne puteți urmări și pe Google News