"Iată, aici mă vezi cu o faţă amuzantă, pentru că eu sunt subiectul unei percheziţii  începând cu ora 7 dimineaţa, la mine, precum şi la sediul Partidului meu France Insoumise (Franţa nesubordonată)''. Jean-Luc Mélenchon, se filmează cu telefonul mobil: în timp ce guvernul tocmai şi-a anunţat remanierea, liderul Insoumis a postat mai multe videoclipuri online pe contul său Facebook, dar şi pe blogul personal. Vedem că mai multe persoane se angajează într-o căutare în liniştea apartamentului parizian al deputatului de Marsilia.

Propietarul apartamentului comentează în detaliu situaţia, pe care el o califică drept ''agresiune politică'': ''Noi suntem percheziţionaţi în toate părţile. Adică secretarul general al grupului din Adunarea Naţională, foştii şi prezenţii mei mei asistenţi. Le-au luat telefoanele, calculatoarele. În prezent, în toată Franţa, toţi cei care au lucrat cu mine, sau îmi sunt apropiaţi, sunt căutaţi, hăituiţi.

Adversarii săi spun că Mélenchon este de fapt un nebun periculos care se consideră divin spunând : ''persoana mea e sacră!''. ''Nu mă atingeţi, pe mine nimeni nu mă atinge. Persoana mea e sacră, eu sunt parlamentar'', strigă el înfierbântat, dar deloc speriat.

VIDEO:

 

Citește și: