Evenimentul Zilei > Actualitate > 10 zile de jazz, blues, pop și clasic la EUROPAfest
10 zile de jazz, blues, pop și clasic la EUROPAfest

10 zile de jazz, blues, pop și clasic la EUROPAfest

Între 9 si 18 mai are loc EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește jazz, blues, pop și muzică clasică. Bucureștiul și Sibiul vor răsuna în acordurile a peste 300 de muzicieni din 31 de țări - concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions și evenimente neconvenționale.

Sub sloganul „It’s all about live quality music!” în 2019 festivalul sărbătorește 26 de ani de muzică bună. EUROPAfest a fost primul eveniment din România care a primit în 2005 Înaltul Patronaj al Casei Regale, iar din 2015 a fost premiat ca festival EFFE – Europe’s Finest Festivals de Comisia Europeană. Mai multe detalii pe www.EUROPAfest.ro.

Festivalul debutează pe 9 mai – Ziua Europei prin Opening Gala EUROPAfest. În Bucuresti, pe scena Teatrului Odeon, de la ora 19:00 vom sărbători deschiderea ediției no. 26 pe acorduri de jazz alături de DAN PAPIRANY BAND, cu muzicieni care au venit tocmai din Australia, Israel și Noua Zeelanda și GABRIELE AGOSTA/Italia. Între 11 și 18 mai Capitala va fi animată de concertele din cadrul concursului-festival Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz ale Europei.

Sala Dalles va găzdui zilnic începând cu 13 mai și până pe 17 mai, de la ora 19:00, un concert de jazz care va aduce publicului din România ultimele tendințe de pe scenele internaționale – SUA, Canada, Europa, America de Sud și Asia. Spectatorii se vor delecta cu momente interpretative unice, ce abundă de originalitate și nonconformism, în compania a 16 trupe din 13 țări. Intrarea la un concert e 49 lei și biletele se pot achiziționa de pe iabilet.ro.

EUROPAfest îmbracă primăvara și în fundalul muzical al viorii. Între 11 și 18 mai are loc cea de-a 25-a ediție a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti. Peste 60 de violoniști din 24 de țări vor transforma Bucureștiul într-un oraș de poveste, în care virtuozitatea, talentul și rafinamentul se vor întrece în interpretări de excepție în fața unui juriu de specialiști internaționali pentru premii de 10.000 de euro. La acest eveniment, elevii și studenții au accesul liber în limita locurilor disponibile.

La Sibiu vor avea loc concerte simfonice desfășurate pe scena Salii Thalia, în perioada 9-18 mai. Evenimentul de vârf este Best World Violinists, în care vor evolua cei mai buni violoniști din concurs alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Festivalul se încheie pe 18 mai cu Gala EUROPAfest, care celebrează, într-o atmosfera plină de emoție și entuziasm excelența muzicală.