Japonia îşi va reevalua politica energetică după dezastrul de la Fukushima

Japonia îşi va reevalua politica energetică după dezastrul de la Fukushima

Premierul japonez Naoto Kan a declarat că viitoarea politică energetică a Japoniei va fi schimbată integral prin reevaluarea planurilor de extindere a sectorului nuclear după criza de la complexul Fukushima, scrie BBC.

Centralele nucleare furnizează circa 30 la sută din necesarul de energie electrică al Japoniei. Kan a subliniat într-o conferinţă de presă că, deşi sectorul nuclear va rămâne funcţional, autorităţile nipone se vor concentra asupra altor forme de producere a energiei.

"Actuala politică energetică prevede o pondere de peste 50 la sută a sectorului nuclear în producţia totală de energie, în timp ce 20 de procente sunt surse alternative, până în 2030", a declarat premierul.

"Această politică va fi reformulată integral după dezastrul de la Fukushima în sensul asigurării unei securităţi sporite în sectorul nuclear şi promovării energiilor regenerabile", a adăugat el. Kan a mai subliniat că o atenţie sporită va fi acordată eforturilor de conservare a energiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Declaraţiile premierului survin anunţului făcut de compania TEPCO, proprietarul centralei de la Fukushima, în care avertiza că operaţiunile de răcire a reactoarelor nucleare ar putea dura până la nouă luni.