Evenimentul Zilei > EVZ Special > Janine Sârbu, topită după Eros Ramazzotti. Povestea unei fotografii
Janine Sârbu, topită după Eros Ramazzotti. Povestea unei fotografii

Janine Sârbu, topită după Eros Ramazzotti. Povestea unei fotografii

Fotografia a fost făcută, în vara anului 1995, imediat după ce concertul Rockmania, pe a cărui scenă starul italian a cântat cu Rod Stewart și Joe Cocker. Imaginea a fost imortalizată în celebrul „Club 30”, pe vremea aceea, situat în spatele hotelului Intercontinental, în spațiul căruia se află, acum, unul dintre restaurantele lanțului „Burebista”.

Eros Ramazzotti era unul dintre primele staruri mondiale, încă în vogă, care ne vizita țara. Marile discoteci și cluburi de pe atunci se băteau pentru a-i atrage, fie și preț de un sfert de oră, la ei în local. Eros, megastarul italian, a ajuns în „Club 30” unde-l aștepta Janine Sârbu, fost manechin ajuns „designer” de modă de pe urma mariajului său cu mogulul Pro TV de pe atunci, Adrian Sârbu.

Pe numele ei din certificatul de naștere Janine se numea Eugenia Ștefan, zisă, de către apropiați: Jeana, Jana sau Jeni. Deși frumoasă, Janine a stat, înainte de 1989, în umbra unor modele senzaționale precum Romanița, Amet Melek sau Bianca Brad. Abia după Revoluție a arătat ce poate. Mai întâi, a lucrat ca vânzătoare în magazinul de electrocasnice „GEPA Electrocenter” al fostului milionar George Pădure. Printre bărbații care i-au influențat mișcările din viață se mai numără și regizorul Dan Chișu sau tenismenul Florin Segărceanu. Presa mondenă a anilor ’90 mai notează că Janine ar fi avut o relație și cu Dragoș, fiul lui Emil Constantinescu, președintele României, în anii 1996-2000.

După o căsnicie de șase ani, timp în care Janine a fost intens promovată pe toate canalele media ale trustului Mediapro, ea a divorțat de principalul sponsor al vieții ei și s-a stabilit la Paris, unde stă și astăzi. Ea s-a ales de pe urma destrămării căsniciei cu un apartament în centrul Parisului și 11 milioane de dolari. Plus o fiică, botezată Janice. A încercat să facă afaceri pe cont propriu, dar nu i-a ieșit. Eros Ramazzotti e la fel cum îl știm, numai că mai bătrân. La fel și fata din fotografie. În poza epocală, Janine stă alături de un Eros Ramazzotti beat mangă și, spuneau gurile rele, de pe atunci, un pic cam „high”.