Evenimentul Zilei > Actualitate > Jane Fonda iar a încurcat-o: De ziua ei, la puşcărie
Jane Fonda iar a încurcat-o: De ziua ei, la puşcărie

Jane Fonda iar a încurcat-o: De ziua ei, la puşcărie

Jane Fonda nu se lasă nici de ziua sa şi protestează la Capitoll Hill împotriva schimbărilor climatice susţinând-o pe Greta Thunberg.

Actriţa a fost din nou reţinută de forţele de ordine în timp ce manifesta la Capitoll Hill,  Washington, pentru schimbările climatice, împreună cu alţi activişti ai Fridays For Future, mişcare inventată de Greta Thunberg.

Jane Fonda, câştigătoare de două ori a premiului Oscar, a fost reţinută de 5 ori

Ieri, la Washington, în timp ce poliţia îi punea cătuşele, n-a opus nicio rezistenţă, ba era zâmbitoare şi îmbrăcată în roşu. Manifestanţii i-au intonat „Happy birthday” fiind ziua celebrei actriţe.

Actriţa mai petrecuse o noapte în arest în noiembrie pentru acte de nesupunere civilă puse în practică în timpul unei manifestaţii. De atunci, nu mai fusese în situaţia aceasta. Organizatorii nu doreau de fapt să fie din nou arestată, tocmai având în vedere că existau posibilităţi ca pedeapsa să fie mai lungă şi n-ar mai fi fost printre liderii protestelor.

După arestare de aseară, încă nu e clar pentru cât timp va fi reţinută

Actriţa a primit 82.000 e tweeturi de susţinere din partea fanilor săi. „Elegantul pardesiu roşu este ultima piesă de îmbrăcăminte pe care o voi mai cumpăra”, a spus Jane Fonda, notează Il Gazzettino.