Evenimentul Zilei > Social > Jandarmul implicat în scandal voia doar un autograf
Jandarmul implicat în scandal voia doar un autograf

Jandarmul implicat în scandal voia doar un autograf

Jandarmul Ionel Dumitrache - unul dintre cei trei bărbaţi care au intrat, luni, în galeria de artă a fostului internaţional Ilie Dumitrescu, din centrul istoric al Capitalei, ameninţându-i atât pe acesta, cât şi pe fratele său - nu a fost pus sub acuzare.

Motivul: sergentul nu şi-a ajutat în niciun fel prietenii trimişi să-l intimideze pe fostul fotbalist.

El este însă cercetat de o Comisie de disciplină din cadrul Jandarmeriei, după ce ministrul internelor Cristian David a cerut „să se analizeze cu aten- ţie cazul acestuia“.

Potrivit anchetatorilor, în timpul audierilor, jandarmul Dumitrache a declarat că îi cunoştea pe agresorii fostului fotbalist de numai o lună şi că nu a ştiut nicio clipă care este scopul vizitei pe care aceştia i-o făceau. „S-au întâlnit în oraş şi l-au rugat să-i ducă cu maşina lui pe Lispcani. Acolo, au insistat să-i însoţească în galeria de artă. «Mi-au spus că îmi vor face cunoştinţă cu marele Ilie Dumitrescu. Am fost de acord să-i însoţesc, sperând că voi obţine un autograf. Am fost şocat când unul dintre ei a scos un pistol, iar celălalt un cuţit încercând să scape de poliţiştii aflaţi în biroul fostului internaţional»“, le-a declarat jandarmul anchetatorilor.

Ieri, amicii sergentului, Laurenţiu Onu şi Marius Stoica, au fost eliberaţi din arest de magistraţii Judecătoriei Sectorului 3. Acuzarea ceruse arestarea preventivă sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri şi şantaj.