Jandarmeria Română a transmis, legat de incidentul care a avut loc, azi dimineață, în fața Ministerului Justiției, că a sancționat contravențional patru persoane cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei pentru tulburarea liniștii publice, aruncarea asupra unei construcții cu obiecte care murdăresc și constituirea unui grup pentru acțiuni contrare ordinii publice.

Oficialii jandarmeriei Române precizează că sediul Ministerului Justiției face parte din categoria obiectivelor de importanță deosebită pentru activitatea statului, a cărui pază este asigurată permanent cu jandarmi, conform Hotărârii de Guvern nr. 1486 din 2005 privind asigurarea pazei şi protecției obiectivelor, bunurilor și valorilor cu efective de jandarmi.

Mai mulţi protestatari, printre care Cristian Dide şi Marian Moroşanu, poreclit „Ceauşescu”, au aruncat, luni dimineaţă, cu ouă în sediul Ministerului Justiţiei, potrivit imaginilor postate de Epoch Thimes. Totodată protestatarii au adus două manechine care îi înfăţişează pe Tudorel Toader şi Călin Popescu Tăriceanu, pe care le-au „plantat” pe spaţiul verde din faţa Ministerului Justiţiei.