James Bond la a 23-a aventură

James Bond la a 23-a aventură

Noile aventuri ale agentului 007, în interpretarea lui Daniel Craig, vor fi reluate după ce Metro Goldwin Mayer a evitat falimentul şi vor ajunge pe marile ecrane în noiembrie 2012.

Filmările pentru următorul lungmetraj din seria James Bond vor începe în cursul acestui an, iar premiera a fost stabilită pentru noiembrie 2012, au anunţat producătorii după ce studiourile Metro Goldwin Mayer (MGM) au fost salvate de la faliment, relevă ediţia on-line a cotidianului britanic "Daily Telegraph".

Proiectul, avându-l în rolul agentului 007 pe actorul Daniel Craig, a fost suspendat în aprilie anul trecut, după ce studiourile MGM au fost ofertate spre vânzare, din cauza datoriilor uriaşe acumulate şi a ameninţării falimentului. Dar legendarul studio, cu un portofoliu care incude circa 500 de titluri, printre care franciza "James Bond", precum şi "Pantera roz" şi seria "Rocky", dar şi titluri ca "Vrăjitorul din Oz" sau "Cântând în ploaie", a anunţat recent un plan de salvare financiară prin restructurarea datoriilor. Acordul convenit cu creditorii studioului a permis reluarea filmărilor pentru noile aventuri ale faimosului agent secret britanic.

Aventuri sub bagheta regizorului Sam Mendez

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu titlul de lucru "Bond 23" - cea de-a 23-a ecranizare din seria aventurilor interpretate de-a lungul timpului de staruri ca Sean Connery şi Roger Moore - noul film îl va avea ca regizor pe britanicul Sam Mendez.

Producţia filmului "va începe spre sfârşitul anului 2011, iar premiera mondială va fi pe 9 noiembrie 2012", au anunţat într-un comunicat Michael Wilson şi Barbara Broccoli, de la EON Productions, şi Gary Barber şi Roger Birnbaum, din partea MGM. Daniel Craig va reveni în rolul legendarului agent 007, iar scenariul le va aparţine lui Neal Purvis, Robert Wade şi luiJohn Logan", mai precizează comunicatul.

Iniţial, regizorul britanic a fost adus în calitate de consultant, însă după depăşirea dificultăţilor financiare de către MGM a acceptat să preia complet regia filmului. Mendez a semnat regia unor lungmetraje ca "American Beauty", "Drumul spre pierzanie" sau "Puşcaşi marini".

MGM a anunţat, în octombrie anul trecut, o înţelegere cu creditorii, care au aprobat planul de reorganizare în asociere cu firma de producţie TV şi cinematografică Spyglass Entertainment. Spyglass a fost preferată în defavoarea ofertei făcute de miliardarul Carl Icahn, căruia MGM îi datorează circa 800 de milioane de dolari şi care a propus asociarea studioului cu casa de producţie Lionsgate, unde este acţionar majoritar.

Un Bond îndrăgostit de rolul său

Actorul britanic Daniel Craig, care în prezent are o relaţie cu actriţa Rachel Weisz, va reveni în rolul agentului 007 pentru a treia oară, după ce s-a consacrat în rolul James Bond în "Casino Royale" (2006) şi "Quantum of Solace" (2008).

După ce MGM a anunţat suspendarea filmărilor din cauza problemelor financiare, Craig declara că este nerăbdător să revină în rolul lui James Bond. "Îmi place să-l joc pe Bond şi nu vreau să fiu ţinut departe de asta prea multă vreme", spunea Craig.

În perioada în care filmările la noul Bond au fost supendate, actorul britanic a onorat alte contracte, apărând în "Cowboy-ii şi extratereştrii" şi în remake-ul american după romanele lui Stieg Larsson, "Bărbaţi care urăsc femeile".

<object width="560" height="445"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fl5WHj0bZ2Q?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fl5WHj0bZ2Q?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="445"></embed></object>

<object width="560" height="445"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/g2pUGdt0Ex4?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/g2pUGdt0Ex4?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="445"></embed></object>