Evenimentul Zilei > International > Jamaica înregistrează primele cazuri de transmitere internă a virusului chikunguña
Jamaica înregistrează primele cazuri de transmitere internă a virusului chikunguña

Jamaica înregistrează primele cazuri de transmitere internă a virusului chikunguña

Ministrul sănătăţii al insulei Jamaica, Fenton Ferguson, a confirmat două cazuri de febră Chikunguña transmise local, informează vineri agenţia EFE.

În declaraţii acordate presei din această insulă caraibiană, Ferguson a precizat că este vorba de două persoane care nu au călătorit în străinătate.

Autorităţile jamaicane au informat că au fost detectate alte două cazuri ale acestei boli la turişti străini veniţi în vacanţă. Oficialul a dezvăluit că de atunci s-au intensificat controalele pentru depistarea bolii în întreaga insulă şi că personalul medical realizează sesiuni de pregătire în comunităţile susceptibile de a fi afectate. Potrivit lor, una din principalele strategii pentru a combate transmiterea virusului sunt campaniile de educaţie publică.

Organizaţia Panamericană a Sănătăţii a informat că, la 1 august, 31 de ţări şi teritorii de pe continent au confirmat transmiterea locală a virusului Chikunguña. În total, la această dată, existau 508.122 de cazuri suspecte notificate şi 4.736 de cazuri confirmate cu transmitere locală. Au fost, de asemenea, confirmate în total 535 de cazuri importate şi 32 de morţi.