Jaguarul „Bety“, liber din cauza plasei vechi

Jaguarul „Bety“, liber din cauza plasei vechi

Verdict: nu este „o mână criminală“, ci doar neglijenţa angajaţilor Grădinii Zoologice care au permis ca plasa cuştii să cedeze în timp.

Aceasta este concluzia experţilor poliţiei în cazul incidentului în care un jaguar a evadat, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut.

Concret, analiza făcută de anchetatori a scos în evidenţă faptul că „deşi plasa sudată pe cadru“, ochiurile „unul pe faţă, unul pe dos“ nu erau prinse între ele, iar, din cauza uzurii în timp (...) aceasta s-a rupt, ceea ce a permis ieşirea jaguarului“.

Concluziile poliţiştilor infirmă astfel speculaţiile lansate, imediat după producerea incidentului, de către directorul Grădinii Zoologice, Anca Oprea, care declara că „este vorba despre cineva rău intenţionat“ şi că „se vrea mutarea cu orice preţ a acestei grădini zoologice“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ieri, Oprea a declarat că nu a primit încă raportul poliţiei. Jaguarul „Bety“ a reuşit să iasă din cuşcă pe 27 noiembrie anul trecut, în jurul orei 16.00, când în perimetrul Grădinii Zoologice mai erau patru vizitatori şi angajaţi ai instituţiei.