Evenimentul Zilei > Actualitate > Jafurile pe autostrăzi au disperat şoferii de camioane. Care sunt metodele de operare ale hoţilor
Jafurile pe autostrăzi au disperat şoferii de camioane. Care sunt metodele de operare ale hoţilor

Jafurile pe autostrăzi au disperat şoferii de camioane. Care sunt metodele de operare ale hoţilor

Pe autostrada Sibiu-Nădlac hoţii acţionează indiferent dacă este zi sau noapte. Şoferii de camioane sunt disperaţi pentru că de foarte multe ori cad în plasa hoţilor specializaţi în furtul din cabine.

Polițiștii se luptă să-i găsescă pe cei suspectați de furt, pentru că în multe cazuri hoții sunt mai bine dotați decât ei.

Un şofer bulgar a fost jefuit în apropiere de Orăștie, într-o parcare de pe autostrada Sibiu-Nădlac, după ce un bărbat l-a chemat în spatele mașinii pentru a-i arată o defecțiune. Între timp, în fața mașinii, este complicele, cu mănuși în mâini, care fură repede ce găsește lângă scaunul șoferului.

În acest caz a fost vorba de 100 de euro.

„Cei doi prezumtivi autori ai faptei au fost identificați și unul dintre aceștia a fost reținut preventiv și apoi plasat sub control judiciar. Alt caz, cu mod de operare similar, a fost identificat de polițiști pe A1, în județul Sibiu. Atunci, prejudiciul a fost de 500 de euro și a fost recuperat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

„E o mare problemă la noi, această limită logistică. Dar ne adaptăm: facem filaj, venim cu maşini capacană. Poliția nu are logistica necesară, dacă vorbim de autostrăzi”, spune Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC.

Hoţii acţionează în grupuri atât pe autostrăzile din România cât și pe cele din țările vecine. Așa că într-o lună bună, spun surse judiciare, hoții pot fura mii de euro. Numai în parcarea din zona Orăștie au fost înregistrate până acum 6 dosare de furturi din mașini, dar în numai două cazuri au și fost identificați hoții, potrivit stiri.tvr.ro

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: