JAF la Arhiepiscopia Romano Catolică din New York. Autoarea e o femeie de 67 de ani

JAF la Arhiepiscopia Romano Catolică din New York. Autoarea e o femeie de 67 de ani

O femeie în vârstă de 67 de ani, angajată a Arhiepiscopiei Romano Catolice din New York, a fost acuzată că a furat din această instituție religioasă suma de un milion de dolari, au anunțat oficiali din cadrul Bisericii.

Arhiepiscopia din New York susține că, în 2003, când a angajat-o pe Anita Collins, nu a știut că femeia avea cazier. Abia acum s-a aflat că ea reușise printr-o schemă asemănătoare să sustragă bani din fondul de educație al școlilor catolice, relatează ”Huffington Post”.

Furtul a fost comis de această angajată care a utilizat o tehnică subtilă de fraudă pentru a manipula sistemul de plăţi din conturile biroului de finanţe al Departamentului de Educaţie al instituţiei, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Joseph Zwilling. În 2010, într-un articol al ziarului Bisericii Catolice, Collins fusese lăudată pentru munca de voluntariat pe care a făcut-o la Catedrala St. Patrick.

Conform presei americane, Collins ar fi cheltuit o parte din bani pe obiecte de mobilier de la magazinul Bloomingdales (18.000 de dolari), 23.000 de dolari i-a dat pe haine, iar alți 20.000 pe alte cadouri.

Ne puteți urmări și pe Google News