Evenimentul Zilei > Justitie > Jaf în Bucureşti: Tâlharii, îmbrăcaţi în uniforme de Poliţie, au „descins” peste o familie
Jaf în Bucureşti: Tâlharii, îmbrăcaţi în uniforme de Poliţie, au „descins” peste o familie

Jaf în Bucureşti: Tâlharii, îmbrăcaţi în uniforme de Poliţie, au „descins” peste o familie

Uniforma Poliţiei a devenit o modă pentru hoţi. O familie din sectorul 4 al Capitalei a fost tâlhărită de 4.000 de lei de nişte indivizi care erau îmbrăcaţi cu tricouri pe care scria "Poliţia".

Incidentul a avut loc în urmă cu puţin timp, în casa unei familii în care soţul este sirian şi soţia româncă. Cei doi au povestit că la uşa lor au bătut patru indivizi.

Unul era îmbrăcat într-un soi de uniformă formată din pantaloni şi cămaşă albastră peste care avea o geacă de culoare neagră. Pe cap purta un chipiu şi avea grade pe umăr."Poliţistul" era însoţit de patru "colegi" îmbrăcaţi în tricouri negre pe care scria "Poliţia" şi aveau cagule pe cap.

Sirianul şi soţia sa au fost întrebaţi dacă deţin lucruri interzise şi au spus că nu şi că sunt o familie cinstită, fără preocupări dubioase. Cu toate acestea, "echipajul" falşilor poliţişti i-a încătuşat. Bărbaţii au început să caute prin casă. Au luat cam patru mii de lei, inclusiv banii din portofelul femeii.

Aceiaşi suspecţi ca în "cazul Sinteşti"

Interesant este faptul că descrierea făcută de sirian în privinţa celor patru seamnă izbitor cu cea făcută de un locuitor din Sinteşti, satul ilfovean în care sunt, deja, trei victime ale unor falşi poliţişti. "Era unul cu chipiu îmbrăcat în albastru, cu caschetă şi grade pe umăr şi avea o legitimaţie pe care mi-a pus-o pe parbriz. Ceilalţi trei erau îmbrăcaţi în negru ca poliţiştii sau jandarmii şi aveau cagule", a povestit pentru EVZ Dorel Mihai, din Sinteşti.

El a fost jefuit de 205.000 de lei pe 24 mai, tot în sectorul 4, în cartierul Berceni. Ca şi alţi doi “parteneri de afaceri" din Sinteşti care au avut aceeaşi soartă, Dorel Mihai a fost blocat în trafic de un aşa-zis echipaj de la antidrog.

Poliţia Capitalei a lansat un mesaj către bucureştenii care sunt vizitaţi de poliţişti sau de falşi poliţişti să ceară legitimaţiile înainte, pentru a vedea dacă sunt sau nu false. În caz că au suspiciuni, sunt sfătuiţi să sune urgent la 112.

Vom reveni cu amănunte.
CITIŢI ŞI:

  • Atac la palat: ţiganii din Sinteşti strigă hoţii
  • Jaf de 200.000 de euro pe Centura Capitalei
  • Jaf armat în Bucureşti: Hoţii au furat dintr-o maşină două miliarde de lei vechi