Patru răufăcători au luat-o ostatică luni, la ora locală 5.30 (6.30, ora României), pe contabila supermarketului Leclerc din Ferney-Voltaire, pe când această ieșea din casă.

Ei au condus-o până la hipermarket, unde au „neutralizat” în mod violent doi paznici, cu lovituri de paturi de Kalasnikov, informează cotidianului regional Le Dauphine Libere, citat de ziare.com.

Potrivit victimelor, rănite ușor, jefuitorii erau înarmați de asemenea cu mai multe arme de mâna. Amenințată, contabila i-a condus apoi pe cei patru jefuitori până la seif, pe care au obligat-o să-l deschidă.

Suma jefuită era necunoscută imediat, însă Le Dauphine Libere dezvăluie că cei patru au plecat cu un Audi negru și au lăsat-o pe angajată „în stare de șoc”.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție care încarcă să stabiliască identitatea raufăcătorilor.

„Această nu este prima oară când un supermarket este jefuit în Pays de Gex. Nu mai atacă băncile. Este mai ușor în magazinele mari, în care există în continuare bani lichizi”, a declarat pentru publicație primarul din Ferney, Daniel Raphoz. Aici se încasează bani lichizi în contextul în care Pays de Gex atrage o importantă clientela elvețiană, care folosește numerar. „Cea ce este sigur este că lovitură a fost pregătită meticulos”, a mai declarat primarul din Ferney.

Procurorul Republicii din Bourg-en-Bresse Christophe Rode a deschis o anchetă cu privire la „furt armat” și „sechestrare”, potrivit postului France 3 Regions. Anchetă a fost încredințată Secției de cercetare a Jandarmeriei din Lyon.

Acesta este al treilea jaf în Pays de Gex în decurs de două luni. În februarie, a fost jefuit un magazin de bijuterii, iar în martie un magazin Netto.