Evenimentul Zilei > Actualitate > Jackie Chan va fi numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze. Actorul va promova produsele culturale româneşti în China
Jackie Chan va fi numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze. Actorul va promova produsele culturale româneşti în China

Jackie Chan va fi numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze. Actorul va promova produsele culturale româneşti în China

Actorul Jackie Chan va fi numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze, la Bucureşti, pe 11 septembrie, la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc, informează un comunicat al Casei Româno-Chineze. Cu ocazia acestui eveniment, actorul va vizita România pentru prima dată.

"Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, îi oferă lui Jackie Chan titlul onorific de Ambasador al relaţiilor culturale dintre cele două ţări pentru a promova produsele culturale româneşti în China. Preocuparea organizaţiei noastre este de a prezenta oferta culturală a ţării noastre la nivel social şi instituţional în China, prin intermediul marilor personalităţi din toate domeniile vieţii social-economice din China, dar şi din România", a declarat directorul Casei Româno-Chineze Ecaterina Vanea, potrivit Agerpres.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc în România va fi organizat de Casa Româno-Chineză şi Ministerul Culturii în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze de la Bucureşti şi Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China, în perioada 11-22 septembrie, în Bucureşti, Craiova şi Arad.

Jackie Chan, născut în 1954, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai iubiţi actori originari din Hong Kong, reuşind să-şi construiască o carieră de succes cu numeroasele roluri din filmele cu arte marţiale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.