"Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, îi oferă lui Jackie Chan titlul onorific de Ambasador al relaţiilor culturale dintre cele două ţări pentru a promova produsele culturale româneşti în China. Preocuparea organizaţiei noastre este de a prezenta oferta culturală a ţării noastre la nivel social şi instituţional în China, prin intermediul marilor personalităţi din toate domeniile vieţii social-economice din China, dar şi din România", a declarat directorul Casei Româno-Chineze Ecaterina Vanea, potrivit Agerpres.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc în România va fi organizat de Casa Româno-Chineză şi Ministerul Culturii în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze de la Bucureşti şi Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China, în perioada 11-22 septembrie, în Bucureşti, Craiova şi Arad.

Jackie Chan, născut în 1954, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai iubiţi actori originari din Hong Kong, reuşind să-şi construiască o carieră de succes cu numeroasele roluri din filmele cu arte marţiale.