Jackie, cea mai elegantă primă-doamnă a SUA

Jackie, cea mai elegantă primă-doamnă a SUA

Un clasament al celor mai elegante prime-doamne ale SUA o plasează pe Jacqueline Kennedy pe primul loc.

Jacqueline Kennedy este cea mai elegantă primă-doamnă a Statelor Unite din 1960 până astăzi, arată un sondaj publicat joi de cotidianul american „Women’s Wear Daily“. În clasamentul preluat de AFP figurează şi potenţialele primedoamne Cindy McCain şi Michelle Obama. Soţia candidatului republican John McCain ocupă locul doi, iar cea a candidatului democrat Barack Obama este clasată pe locul trei.

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis (28 iulie 1929-19 mai 1994), a fost primă-doamnă din 1961 şi până în 1963, când soţul său, John F. Kennedy, a fost asasinat. Eleganţa ei a rămas însă întipărită în memoria americanilor. Potrivit sondajului, aceasta a întrunit 48% din preferinţele persoanelor intervievate. Cindy McCain este preferată de 36%, iar Michelle Obama de 28%. Goana după stil Soţiile celor doi prezidenţiabili din 2008 sunt amândouă preocupate de felul în care arată, şi fiecare are un creator de modă favorit. Astfel, Cindy McCain, bogata moştenitoare a imperiului de distribuţie de bere Hensley, este prietenă - printre alţii - cu designerul Oscar de la Renta. La Convenţia Republicană ea a etalat una din rochiile acestuia, valorând 3.000 de dolari, asortată cu o pereche de cercei din aur încrustat cu diamante, de 280.000 de dolari. Michelle Obama preferă creatori mai tineri, precum Maria Pinto, din Chicago.

Locul 4 în clasament îi revine lui Nancy Reagan, urmată de Laura Bush, Pat Nixon, Rosalyn Carter, Betty Ford şi Barbara Bush. Hillary Clinton, soţia lui Bill Clinton, se situează pe locul 10, cu un scor de doar 7%.

Ne puteți urmări și pe Google News