Potrivit rapoartele poliţiei aflăm că unii cetăţeni și-au predat armele de foc din proprie iniţiativă. Nu este un număr impresionant, dimpotrivă!  Aşadar, poliția din Noua Zeelandă arată că începând de marți seară, 37 de arme de foc au fost predate la nivel național, potrivit BuzzFeed.  

Numărul de persoane care dețin aceste arme de foc, tipurile de arme de foc și locul unde au fost livrate nu au fost specificate. Cetățenii au reacţionat  după anunțul de luni făcut de premierul Jacinda Ardern privind controlul armelor de foc și a felicitat rezidenți  care și-au predat armele poliției. 

John Hart, membru al Partidului Verde, a fost printre primii care a decis să-şi predea arma din dotare la poliţie. Pete Breidahl, un fost soldat în armată din Noua Zeelandă a anunţat pe social media că şi-a predat arma. Pete Breida, este cel care a spus că a avertizat poliția despre prezența extremiștilor într-un club local şi că că bănuia că șoferul era membru: „Spun la revedere armelor de foc“ , a scris pe Facebook. "Nu vreau, nu vreau arme, nu-mi pasă. Pot să trăiesc fericit viața fără ele".

"Pentru a face comunitatea noastră mai sigură, este timpul să acționăm acum", a spus premierul. "Vreau să reamintesc faptul  că puteți să vă predați arma la poliție în orice moment. De fapt, am văzut rapoarte ale poliţiei că oamenii o fac deja. Apreciez acest efort și, dacă încă te gândești să-ți predai arma, te încurajez să o faci", a mai spus premierul.

 

Te-ar putea interesa și: